Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Studiu: Pe drumul cel bun

Evoluție. Viteza de recuperare a creanțelor a ajuns la 85 de zile în rândul firmelor din România, conform celor mai recente date, din anul 2018, în scădere față de nivelul din 2017 (94 de zile), relevă o analiză Termene.ro, realizată cu prilejul lansării redBill, instrumentul care oferă transparență afacerilor și sănătate fluxului de numerar.
 aboneaza-te
042 updown open

Studiul indică o scădere semnificativă a duratei de timp în care o companie își recuperează creanțele, valoarea monetară a acestora este într-o creștere vizibilă. Dacă în 2008, an premergător crizei economice, creanțele se recuperau în medie în 80 de zile, în plină criză (anul 2010) această durată a crescut la peste 110 zile, după perioada de stagnare  2011 – 2014 cu durate de aproximativ 105 – 106 zile.

În același timp, valoarea creanțelor totale existente la nivel economic la finalul anului 2017 (ultimul an pentru care există centralizate toate datele financiare) se aproprie de  valoarea record de 350 miliarde de lei, dublul anului 2008, reiese din analiza Termene.ro. „Dacă eu, ca antreprenor, încasez greu, din acest motiv, la rândul meu, plătesc greu. Îmi amân dividendele, apoi încep să-mi amân la plată  furnizorii, apoi creditorii și în ultimă instanță chiar și propriii angajați. La rândul său, furnizorul meu, care este amânat, are aceleași dificultăți.

Având în vedere că cel care dă drumul la bani este cel care vinde consumatorului final, fie ne reprofilăm cu toții pe astfel de business-uri, fie apelăm la soluții precum este redBill – Biroul facturilor neîncasate, prin care ne putem cunoaște prin prisma experienței altora comportamentul de plată al clientului nostru”, a declarat Adrian Dragomir, CEO al Termene.ro, care este de părere că orice zi de întârziere creează o reacție în lanț de tip domino.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii