Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

|
|

Ștefan Vuza, proprietar Servicii Comerciale Române: “Vizăm o creștere cu 15% a cifrei de afaceri, la nivelul grupului SCR, și o creștere cu 20% a profitului operaţional”

Le-am solicitat oamenilor de afaceri să privească spre viitor, prin prisma lecțiilor pe care le-au învățat în 2016.  
stefan vuza presedintele SCR

Evoluţia companiei în 2016

Toate obiectivele stabilite la începutul anului se realizează astăzi; a avut loc consolidarea societăţilor din cadrul Grupului SCR și pregătirea noilor investiţii.

Strategia companiei pentru 2017

Strategia va viza dezvoltarea afacerilor prin achiziţii și creștere organică, dezvoltarea resurselor umane la toate nivelurile și eliminarea/stoparea activităţilor cu pierderi. Vizăm o creștere cu 15% a cifrei de afaceri, la nivelul grupului SCR, și o creștere cu 20% a profitului operaţional.

Evoluţia domeniului în 2016

M-a impresionat, în mod neplăcut, lipsa sprijinului Guvernului României pentru producătorii de energie electrică și pentru cei de biomasă, iar, în mod plăcut, încercările de rezolvare a problemelor privind infrastructura. Cele mai bune trei lucruri care s-au întâmplat în România în 2016 au fost relansarea creditării, relansarea investiţiilor și reducerea fiscalităţii.

Măsuri bune ale Guvernului Cioloș

Reducerea TVA și a impozitului pe dividende, demararea procesului de debirocratizare în cadrul instituţiilor statului român, măsurile din domeniul fiscalităţii (modificările aduse Codului Fiscal privind reducerea costurilor administrative, facilităţi pentru programele de formare profesională, acordarea beneficiilor pierdute pentru cei care își redobândesc codul de TVA sau suspendarea, până în 2019, a obligaţiei de depunere a declaraţiilor informative pentru contribuabilii cu cifra de afaceri sub 220.000 de lei) și măsura prin care angajaţii din cercetare sunt scutiţi de plata impozitelor și taxelor salariale.

Așteptări de la noul guvern în 2017

Stimularea mediului de business cu o concentrare strategică pe antreprenoriatul autohton, gestionarea mai eficientă a resurselor ţării (materiale, financiare, umane, informaţionale și de timp), o schimbare rapidă a mentalităţii faţă de vânzări și privatizări-acestea trebuie să nu mai fie considerate un simplu transfer de proprietate, ci făcute în interesul strategic al României. Alte aspecte care ar trebui avute în vedere de noul guvern sunt continuarea procesului de restructurare și eficientizare a activităţii companiilor în care statul deţine controlul, îmbunătăţirea absorbţiei de fonduri europene și a calităţii proiectelor derulate pe fonduri europene, relansarea politicii externe, sprijinirea capitalului autohton și elaborarea unui proiect de ţară.

Vezi ce au spus și alți oameni de afaceri

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii