Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Sorin Samonid: ”Orice măsură de susținere a industriei este binevenită”

Sorin Samonid, director Continental Anvelope.
Forbes România a stat de vorbă cu directorul general al Continental Anvelope Timișoara despre așteptările de la noul Guvern și despre evoluția companiei în 2016.

Forbes România: Cum apreciați într-un singur cuvânt evoluția companiei/grupului pe care o/îl conduceți în anul 2016? Acum, la final de an, cum arată realizările în raport cu obiectivele de la începutul anului? Detaliați!
2016 a fost un an important pentru noi deoarece am sărbătorit 16 ani de activitate, 400 de milioane de euro investiți și peste 180 de milioane de anvelope produse. Referitor la obiectivele companiei, tot anul acesta am extins și linia de producție cu o nouă anvelopă de 20 de țoli și continuăm să investim în extinderea portofoliului și în modernizarea fabricii.

2016 a fost un an important pentru noi, dar și pentru industrie, care a înregistrat un progres semnificativ. Totodată, în 2016 am primit și confirmarea calității produselor noastre odată cu primirea distincțiilor de excelență în calitate oferite de clienții noștri, Automobile Dacia, care ne-a oferit premiul Best Supplier, și General Motors, ce ne-a oferit distincția de Supplier Excellence Quality Award.

Forbes România: Care sunt cele mai bune 3 lucruri care s-au întâmplat în 2016 în România? (din punct de vedere business, social, politic, etc.)
Pentru noi creșterea înmatriculărilor de automobile noi înseamnă o creștere a numărului de clienți potențiali și a numărului de anvelope produse. Aceasta cu atât mai mult cu cât portofoliul nostru de produse se adresează unui număr mare de clienți, deoarece la Continental Anvelope Timișoara producem o gamă largă de anvelope, cum ar fi anvelope de foarte înaltă performanță, anvelope pentru vehicule utilitare ușoare (VAN) si anvelope pentru automobile electrice.

Forbes România: Menționați 3 măsuri luate de guvernul Dacian Cioloș care v-au influențat în bine activitatea și trei aspecte care ar putea fi îmbunătățite pe viitor de viitorul guvern.
Nu putem vorbi despre măsuri punctuale, ci mai degrabă de ansamblul de măsuri generale de stimulare a consumului care au susținut parțial creșterea economică și au avut un impact pozitiv asupra vânzărilor. Pe viitor, la fel de importante sunt și măsurile de consolidare a acestei creșteri economice care să fie bazate pe o activitate industrială în creștere la nivel național.

Forbes România: Care sunt cele trei așteptări concrete pe care le aveți de la noul Guvern, ce va rezulta în urma alegerilor din decembrie, în perspectiva anului 2017?
Orice măsură de susținere a activității industriale în România este binevenită. Daca noi, în calitate de companie, am lua toate măsurile pentru creșterea eficienței și a competitivității la nivel local și global, existența unor politici economice stabile care sa susțină producția națională pe termen lung ar consolida eforturile noastre de dezvoltare. Spre exemplu, un punct important pentru activitatea economică în general este îmbunătățirea infrastructurii rutiere, care are un rol fundamental în aprovizionarea cu materii prime și, mai apoi, în distribuirea produselor noastre.

Forbes România: Care sunt principalele 3 puncte ale strategiei Dumneavoastră pentru anul viitor?
Și în 2017 ne vom concentra pe investițiile în forța de muncă, în creșterea eficienței și în extinderea portofoliului de produse. Concret, oamenii sunt pe primul loc pentru noi, așa că vom continua programele de instruire, ne vom consolida procesele și procedurile pentru siguranța la locul de muncă și de ergonomie. În plus, vom implementa noi programe de eficientizare, în special în direcția a ceea ce se numește Industry 4.0, cu acțiuni în colectare de date, analiză de date, noi interfețe om-mașină și integrarea noilor tehnologii, precum imprimarea 3D sau roboți industriali. Cea de-a treia direcție va fi, din nou, o continuare a strategiei noastre pe termen lung, respectiv extinderea portofoliului de produse, mizând pe anvelope de înaltă performanță.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii