FacebookTwitterLinkedIn

A fost cea mai importantă victorie a unui sportiv român în anul Centenarului Marii Uniri. Tot în 2018, Simona Halep a disputat finala unui alt turneu de Grand Slam, Australian Open, pierzând la mare luptă în fața danezei Caroline Wozniacki.

După triumful de la Paris, numărul 1 mondial a intrat într-o perioadă de „vacanță”, cu rezultate modeste până la finalului anului. În plus, Simona Halep a încheiat colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill, care a contribuit decisiv la ascensiunea sa. Anul 2019 nu este deloc ușor pentru campioana de la Roland Garros.

Vezi aici lista completa a celor mai influente femei din România

După un parcurs dezamăgitor la Australian Open, ea a pierdut primul loc în clasamentul WTA. Marea realizarea a Simonei Halep a fost prestația excelentă în cele două meciuri disputate în confruntarea echipei României cu Cehia, în sferturile Fed Cup. Ea a învins-o admirabil pe rivala Karolina Pliskova, chiar pe terenul acesteia.

Vor urma confruntările din semifinalele acestei competiții împotriva echipei Franței (luna aprilie). De asemenea, Simona Halep are de apărat titlul câștigat anul trecut la Grand Slam-ul de la Paris. Un eșec ar însemna coborârea în clasamentul WTA. O victorie ar fi o confirmare a experienței dobândite în marile turnee de tenis. Cu 18 titluri câștigate în carieră și cu venituri din tenis în valoare de 28,4 milioane de dolari (februarie 2019), Simona Halep este cea mai valoroasă sportivă a României din prezent.