Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Sfaturile unui lider

doina cepalis_5946
Antreprenorii reprezintă forța care mișcă lumea – o spune femeia care a reușit să creeze o companie de la zero și să o transforme în lider mondial.

Doina Cepalis este proprietar al grupului de firme Te-Rox, producător de accesorii de scaune auto pentru copii şi care este lider de piaţă pe nişa în care activează. A pus bazele companiei sale în 2007. A pornit cu zece angajați, iar azi conduce o echipă de peste 1.000 de oameni. Iar sfatul ei de antreprenoare cu o vastă experiență în business se referă la importanța de a acorda încredere echipelor tinere. „Am mizat pe generația tânără. Și înainte de toate am reușit să creăm o comunitate, în care toți venim cu idei, în care nu ne axăm pe ierarhii, dar în care numărul doi din companie are doar 27 de ani, în care spunem tot ceea ce gândim, fără bariere. O comunitate care se implică în viața socială a Moldovei pentru că activăm într-o zonă destul de săracă”, a declarat Doina Cepalis, în cadrul Forbes CEE Forum.

Producţia companiei Terox-Prod, motorul grupului de firme deținut de antreprenoarea din Iași, este destinată aproape în totalitate exportului. Scaunele și accesoriile realizate de Te-Rox Prod ajung în peste 60 de ţări. Printre partenerii companiei se numără Disney, Ferrari, Chicco, Prenatal, Fischer Price, Tex, Lufthansa, totodată, producătorul livrează pentru principalele lanţuri de magazine din Europa, precum Carrefour, Kaufland, Lidl, Hartford sau Argos. Mai mult, Doina Cepalis arată că succesul pe care îl înregistrează azi se datorează și faptului că în Europa, companiile conduse de ea nu au concurență, iar din acest punct de vedere cea mai „apropiată” amenințare vine din China, o amenințare pe care a reușit să o înfrângă pe piețele europene.

Doina Cepalis este una dintre cele mai influente antreprenoare din România, potrivit Top 50 cele mai influente, realizat de Forbes. Absolventă a Facultății de Ştiinţe Economice din Iaşi, a lucrat câțiva ani în contabilitate, iar în 1994 și-a făcut intrarea în business prin preluarea conducerii lanțului de retail Moldova SA. În anul 2000 a achiziţionat compania Integrata Paşcani, specializată în produse de in şi cânepă, iar șapte ani mai târziu investea puternic în lansarea grupului Te-Rox, pe care îl conduce și azi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii