Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Schimbare de traiectorie

Cum a reușit Norbert Hoelzle să îmbine viața de ofițer NATO cu cea de corporație.
Norbert Hoelzle

Există persoane care, după o simplă discuție, îți schimbă modul în care percepi viața, alegerile făcute de-a lungul timpului și îți oferă curajul de a o lua de la capăt indiferent de câte ori este nevoie pentru a te simți împlinit atât pe plan personal, cât și profesional. Este cazul lui Norbert Hoelzle, Chief Commercial Officer în cadrul SES, unul dintre principalii operatori de satelit la nivel mondial.

Începutul carierei sale profesionale a fost total diferit de ceea ce face în prezent, întrucât primul titlu care apare în CV-ul său este cel de fost ofițer NATO. „Mi-am început cariera de ofițer în cadrul NATO pentru că aveam nevoie de bani. Tatăl meu nu își permitea să îmi plătească studiile, spre deosebire de NATO, care își lua angajamentul să-ți plătească studiile dacă te înrolai în armată pentru o perioadă de 12 ani”, povestește Norbert Hoelzle. Își aduce aminte de perioada studiilor ca fiind destul de dificilă și intensă, întrucât anul universitar era împărțit în 3 trimestre, care se desfășurau pe o perioadă de 10 luni. Timp de șase săptămâni era obligat să lucreze în sistem, iar două săptămâni din an erau pentru vacanță.

A știut dintodeauna că domeniul militar nu i se potrivește, deși timpul petrecut la NATO a avut părțile sale bune. „Terminasem facultatea de inginerie electronică, iar la NATO, în cadrul departamentului de dezvoltare, aveam posibilitatea de a lucra cu tehnologie de ultimă oră, întrucât armata investește foarte mult în acest domeniu, lucru care nu se întâmplă și în corporații”, își amintește fostul ofițer.

Experiența militară l-a ajutat și din punct de vedere social într-un mod în care mediul corporatist nu ar fi reușit. Deși poate părea surprinzător, ofițerii au cursuri speciale de dans unde sunt invitați să vină cu partenere pe care nu le cunosc, tocmai pentru a-i învăța cum să se comporte în societate.

Cariera sa de ofițer NATO avea să ia sfârșit după opt ani și jumătate. Chiar dacă în mod normal ofițerii puteau renunța după 12 ani, printr-o convenție încheiată între organizație și ruși, acest lucru a putut fi posibil mai devreme.

Traiectoria carierei sale avea să se îndrepte către domeniul comunicațiilor, de-a lungul timpului ocupând funcții importante în cadrul companiilor de profil. În prezent acesta ocupă funcția de chief commercial officer în cadrul SES, operatorul de sateliți la nivel mondial, care deține o flotă de peste 50 de sateliți geostaționari. Compania oferă în prezent servicii de comunicații prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conținut și servicii de internet, operatorilor de rețele mobile și fixe, precum și organizațiilor comerciale și guvernamentale din întreaga lume.

Dacă ar fi să facă o paralelă între cele două medii diferite de lucru, afirmă că ambele sunt la fel de provocatoare. „Diferența constă în faptul că în cadrul NATO trebuia să iau în patru secunde o decizie care viza 2.000 de oameni, iar în mediul corporatist trebuie să iau o decizie după ce mă consult cu 100 de oameni”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii