Cautare
, Staff

Editor-in-Chief Forbes România

|
|

Schimbare de perspectivă

La momentul scrierii acestui text, alegerile parlamentare din România nu se încheiaseră. Pare că toată lumea s-a hotărât cu cine votează (chiar și premierul Cioloș a anunțat cu cine votează), singura necunoscută fiind prezența la vot.
Ionut Bonoiu

Este foarte probabil, conform cercetărilor de piață publicate până acum, ca tocmai prezența la vot să determine în cele din urmă câștigătorul sau, mai degrabă, coaliția câștigătoare.

Practic, societatea românească este pe cale să încheie unul dintre cei mai dramatici ani. De fapt, întreaga lume pare într-o fază a trăirilor intense. Crizele financiare din ultimii ani s-au transformat în crize sociale. Brexit-ul și victoria lui Donald Trump au fost punctul culminant al unui val care încă nu s-a oprit și care a inclus performanțele politice impresionante ale Syriza în Grecia, Podemos în Spania, ale „diktatorului” Viktor Orban în Ungaria. Dacă luăm în calcul și rundele electorale care au loc în următoarea perioadă la nivelul „marilor puteri” ale Europei, atunci peisajul nu pare deloc liniștit nici în ceea ce privește viitorul.

Privind un pic în urmă, totuși, dacă am face bilanțul ultimilor ani, probabil că am constata că pierderile înregistrate la capitolul bunăstare nu au fost neapărat foarte mari, mai ales pe fondul revenirii economice din ultimul an, care a poziționat, din nou, România în tigrul Europei.

Dar am pierdut din încrederea în semenii noștri și, mai ales, am pierdut mult în ceea ce privește pacea, liniștea și iubirea. Sunt tot mai  multe griji pe care ni le facem pentru starea națiunii și avem mult prea multe probleme pe plan personal. La final de 2016, Forbes România, adică echipa pe care o vedeți în fotografia de pe această pagină, vă provoacă să vă opriți din urgența cotidiană, să faceți câțiva pași înapoi și să priviți lucrurile dintr-o altă perspectivă. Mai largă. O perspectivă care să includă, neapărat, familia și prietenii. Ne revedem cu planurile de afaceri la anul. Sărbători fericite!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii