Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Salt fără parașută

Chiar dacă planurile nu se desfășoară întotdeauna conform așteptărilor tale, nu trebuie să renunți până când nu ești mulțumit de rezultat.
bogdan boeru DSC_0040 (2)

Bogdan și Dragoș Boeru au avut încă din copilărie visul de a sări cu parașuta: „Eroul nostru este tata, care a fost parașutist militar și care ne-a călăuzit în această activitate”, a povestit Bogdan Boeru în discursul pe care l-a susținut în calitate de invitat la Forbes Heroes.

În 2002, au avut oportunitatea de a-și împlini dorința – au sărit cu parașuta de la 1.000 de metri, la Aeroclubul României. Cum după orice dorință împlinită se ivește alta, au început să urmeze alt scop, acela de a crea o comunitate de parașutiști din toată țara: „Ne-am dorit sa creăm o comunitate, să formăm o piață, să arătăm lumii că e un sport extrem, dar sigur”, a mai spus Bogdan Boeru. Așa că au hotărât să creeze un aerodrom.

13242229_1297358010293274_158881131_o

32 de rețete pentru a deveni propriul erou

 

 

VEZI CARE SUNT CELELALTE POVEȘTI ALE INVITAȚILOR PREZENȚI LA FORBES HEROES

Timp de cinci ani au lucrat la proiect, iar 2010 a fost anul când a fost lansat. Au întâlnit pe drumul acesta și dificultăți, cum ar fi lipsa de încredere în reușită, pe care le-o insuflau cei din jur: „În 2005, când am început, m-am dus la Aeroclubul Romaniei, care e o instituție de stat, i-am adunat pe toți colegii și le-am spus că o să-mi fac un aerodrom. Au râs de mine”, a povestit parașutistul despre începutul poveștii sale de antreprenoriat. Lipsa de încredere nu a fost singura provocare. În același an au realizat un plan de afaceri. După trei luni de la depunerea acestuia la Agenția Națională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, au primit un răspuns negativ: „În primul rând, legislația nu era foarte clară, nu știau cum s-o legifereze. Avionul e aeronavă, parașuta nu e aeronavă, avionul funcționează după niște reguli, parașuta, nu”, a explicat Bogdan Boeru.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE AFACEREA TNT BROTHERS

În cele din urmă, în România a fost creată o comunitate a parașutiștilor, alcătuită din 70 de persoane licențiate, dintre care 30 săreau cu parașuta în afara granițelor, iar 40 nu mai practicaseră de mult timp acest sport. Această cifră le-a oferit un imbold celor doi frați. Au analizat modul cum se desfășoară activitatea altor cluburi în Europa. Au achiziționat parașute americane, o aeronavă elvețiană și două hectare de teren la Clinceni, care fusese cumpărat inițial în scop agricol.

Dacă elanul cu care se avântaseră inițial în domeniul antreprenorial le-a fost retezat, Bogdan și Dragoș Boeru nu au renunțat și în 2010 au întâmpinat primul client pe aerodromul Clinceni.

La aerodrom au venit inclusiv oameni nevăzători. Înainte de orice salt în tandem, clienților li se face un instructaj teoretic care implică utilizarea unor elemente vizuale de către instructor, și a fost o provocare să explice etapele saltului clienților nevăzători. „A fost complicat, dar și o provocare, să-i explici unui nevăzător din ce e făcut hamul. Ne-am dat seama că ar trebui să-i explicăm în așa fel încât să simtă și el bucuria pe care o simțim noi când sărim, doar tăind senzorul vizual”. Referitor la sentimentul pe care l-a avut la primul salt cu parașuta, Bogdan Boeru și-a amintit că „prima dată mi-a fost frică, a doua oară, și mai frică, pentru că știam la ce să mă aștept. Ulterior, m-am mai relaxat”.

VEZI FOTOGRAFII DE LA EVENIMENTUL FORBES HEROES

Frații Boeru și-au impus ca în primul an să convingă cel puțin 100 de oameni că nu există niciun pericol în saltul cu parașuta. Cu toate acestea, spre surprinderea lor, în primul an au sărit 200 de persoane, în al doilea an, 600, iar în ultimul an, 1.500 de persoane și-au învins teama și au sărit pentru prima oară în gol.

VEZI CARE AU FOST EROII PREZENȚI LA FORBES HEROES 2014

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii