FacebookTwitterLinkedIn

1. Există fundamente solide pentru creștere, cel mai important fiind politica monetară mai laxă a BNR. Totuși, această informație este deja cunoscută de toată lumea, iar așteptările au fost incluse în preț. Orice ezitare, orice pas înapoi, se va traduce în scădere pe bursă.

2. Graficele despre trecut au o utilitate totuși limitată în a anticipa viitorul. Stabilește un punct minim de ieșire, pentru a limita pierderile.

3. Deși toți investitorii pe bursă se cred mai inspirați decât media, realitatea arată exact pe dos: mai puțin de jumătate dintre cei care își aleg investițiile “de mână” reușesc să depășească performanța indicilor. Asta înseamnă că, dacă nu știți exact ce faceți, e mai bine să investiți proporțional în titlurile componente ale unui indice cu reputație bună.

4. Comisioanele brokerului și impozitele taie o bună parte din profitul obținut, sau chiar măresc pierderile. Conturile online, la platforme de tranzacționare internaționale, minimizează aceste costuri.

5. Refuzați din start telemarketingul celor care vă vând ponturi de investiție cu „argumente de piață“ pentru care acțiunea cutare-sau-cutare ar trebui să crească. Nu doar că astfel de prognoze sunt la fel de probabile ca ghicitul în bobi, dar faptele expuse sunt de multe ori false, iar expertiza „brokerilor“ e de obicei zero. La un lucru excelează cei care fac astfel de oferte: costuri uriașe, indiferent de pierderea sau câștigul clientului.