Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Ron Keren, Country Leader la IBM România: „ Cheia constă în a nu te întoarce în trecut, ci de a continua să înaintezi către viitor”

Le-am solicitat oamenilor de afaceri să privească spre viitor, prin prisma lecțiilor pe care le-au învățat în 2016.
Ron keren ibm romania

Evoluția companiei în 2016

Anul 2016 a fost interesant şi provocator. Pe de o parte, IBM s-a transformat pentru a deveni o companie cognitivă, iar pe de alta România îşi continuă călătoria către a deveni o economie a cunoaşterii alimentată de date.

În 2016 am avut ocazia să lucrăm la diferite proiecte care generează valoare adăugată considerabilă pentru clienţii noştri din diverse ramuri industriale precum industria bancară, telecomunicaţiile, comerţul, educaţia şi sectorul public. Este rolul nostru acela de a asista organizaţiile cu cerinţele lor transformaţionale pentru a-şi îndeplini obiectivele de afaceri. De a disemina cele mai bune practici din cadrul industriei, de a furniza rezolvări efective unor chestiuni şi probleme şi de a excela în capabilităţile noastre de livrare, astfel generând un nivel ridicat de încredere în privinţa a ceea ce poate face IBM România.

De exemplu, dacă ţineţi minte, cercetătorii IBM au descoperit în 2015 malware proaspăt reconfigurat pentru ţintirea specifică a băncilor. De atunci, lucrăm împreună cu clienţii noştri din România pentru a-i ajuta să îşi construiască cea mai bună apărare împotriva atacurilor cibernetice.

Existenţa unei percepţii conform căreia un nivel de securitate al reţelei de 90% este “OK” nu mai e suficientă. Ca prioritate pe agenda oricărui manager de departament din cadrul oricărei companii trebuie să existe acum dezvoltarea şi executarea unei strategii de protecţie cibernetică cuprinzătoare şi pe termen lung.

Evoluția domeniului în 2016

Aş spune aici că provocările şi oportunităţile sunt la fel, indiferent de industria din care faci parte; trebuie să îmbrăţişezi schimbarea şi să continui să te reinventezi. Oricând vei avea parte de competitori noi. Oricând vei avea clienţi noi de jur împrejurul tău. Cheia constă în a nu te întoarce în trecut, ci de a continua să înaintezi către viitor.

Asta ne duce pe noi către viitor, dar îi duce într-acolo şi pe clienţii noştri. Aşa cum am spus, România se schimbă către o economie a cunoaşterii alimentată de date. Piaţa este dinamică şi în creştere, iar ţara este recunoscută pentru oamenii ei deosebit de talentaţi – mai ales în zona IT. Toate acestea vorbesc despre potenţialul ţării de a creşte, concura cu alte ţări şi chiar de a deveni un hub tehnologic regional.

Tehnologiile avansate reprezintă cheia acestei călătorii, iar IBM se găseşte aici ca să ajute în acest sens.

Strategia companiei pentru 2017

De peste 20 de ani, IBM este prezentă în România şi în tot acest timp am sprijinit agenda naţională a ţării prin construirea unui ecosistem local, prin ajutarea instituţiilor, a companiilor şi organizaţiilor de toate dimensiunile să se transforme prin intermediul inovaţiei, în scopul obţinerii unor rezultate de afaceri mai bune.

În era cognitive computing, suntem dedicaţi ajutorării companiilor româneşti în folosirea de noi resurse denumite date. Deţinem o poziţie unică de a conduce organizaţiile din România în propria lor călătorie cognitivă. Vrem să identificăm, împreună cu partenerii noştri locali, zonele unde putem colabora pentru a înainta în era cognitivă.

În plus, vom continua să colaborăm cu universităţile româneşti în cadrul diverselor programe menite să pregătească studenţii pentru viitoarele slujbe care vor fi create în România până în anul 2020 pentru a sprijini creşterea şi competitivitatea ţării.

Citește ce au mai spus alți oameni de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii