Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Românii preferă cărțile tipărite

Cărțile Irinei Binder au avut cele mai mari vânzări în rețeaua hipermarketurilor Carrefour. La secțiunea „autori străini”, topul vânzărilor este dominat de romanele semnate de Jojo Moyes.
Carrefour logo vertical

Primele patru locuri în topul „autorilor români” sunt ocupate de romanele Irinei Binder: „Străinul de lângă mine”, „Insomnii”, „Fluturi” (vol. 3) și „Fluturi” (vol. 2). În clasamentul „autorilor străini”, Jojo Moyes apare cu cinci romane.

Ioana Mușat, Buyer Categoria Carte la Carrefour România, declară că, în 2018, s-au înregistrat creșteri ale vânzărilor atât în categoria cărților de adulți, mai precis cărțile de dragoste și cele SF/Fantasy, cât și în categoria cărților pentru copii. Aceasta din urmă a avut creșteri semnificative în categoriile povești, carte pentru adolescenți, carte școlară și „prima mea carte”.

Domeniile care au înregistrat scăderi în rețeaua Carrefour sunt din zona „practic”, și anume „gastronomie” și „sănătate”, precum și „hobby”. Ioana Mușat explică: „Aceste scăderi vin pe fondul schimbărilor din modul de viață al românilor, pentru că tot mai mulți oameni folosesc internetul. Astfel, numărul persoanelor care gătesc, inspirându-se din cărțile de bucate, a scăzut, pentru că oricine poate găsi rețeta dorită pe online.”

O altă observație interesantă a reprezentatului Carrefour este că, la un moment dat, dezvoltarea pieței de carte electronică a condus la scăderea vânzării cărților tipărite. După un timp, însă, s-a dovedit că oamenii preferă cărțile tipărite, atât din simpla bucurie a cititului „pe hârtie”, cât și pentru posibilitatea de a face cadou o carte sau pentru ușurința de a le comanda de pe Internet, din librăriile online.

„Nu în ultimul rând, clienții acordă o atenție mai mare designului cărților, factor care determină, în final, decizia de cumpărare”, precizează Ioana Mușat.

 

Ioana Mușat, Buyer Categoria Carte la Carrefour România: Oamenii preferă cărțile tipărite, atât din simpla bucurie a cititului „pe hârtie”, cât și pentru posibilitatea de a face cadou o carte.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii