Moștenirea istorică, dar și peisajele impresionante și ospitalitatea localnicilor fac din Muntenia o importantă atracție turistică.
Ansamblul monumental din Târgu-Jiu cuprinde monumentele realizate de sculptorul Constantin Brâncuşi, considerat unul dintre precursorii sculpturii moderne. Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor și Coloana Infinitului au fost construite în memoria eroilor gorjeni care s-au jertfit în Primul Război Mondial. Ansamblul a fost inaugurat la data de 27 octombrie 1938.
O călătorie prin Muntenia vă va oferi experiența unora dintre cele mai importante centre de cultură și civilizație românească, așa cum veți descoperi vizitând Mănăstirea Curtea de Argeș. Construită între 1515-1517, Catedrala este inclusă pe Lista Monumentelor Istorice din România. În timpul lui Carol I, aceasta a fost transformată în necropolă pentru familia regală a României. De asemenea, de Mănăstirea Curtea de Argeș este strâns legată și legenda meșterului Manole.
La circa 40 de kilometri de Curtea de Argeș, între versanții Pleașa și Vidraru, se află lacul și barajul Vidraru, construit între 1960 și 1966. Barajul a fost utilizat pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor, iar acum este o locație vizitată de cei care vor să se recreeze sau să practice sporturi extreme. În momentul în care a fost dat în folosință, Barajul Vidraru era pe locul 8 în Europa și pe locul 20 în lume ca înălțime.
Considerat a fi unul dintre cele mai bune drumuri din lume, Transfăgărășanul (foto) a fost construit între 1970 și 1974, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu. Acesta leagă Muntenia de Transilvania, străbătând Munții Făgăraș, cei mai înalți din România, și trece prin apropierea lacului glaciar Bâlea, situat la altitudinea de 2042 de metri. Transalpina este o șosea din Munții Parâng ce face legătura între județele Gorj și cele din Transilvania. Este cea mai înaltă șosea din România, atingând punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 de metri.
Cea mai de succes destinație de vacanță din zona Muteniei este, probabil, Valea Prahovei. Mărginită de masivul Bucegi, peisajele din Valea Prahovei atrag anual zeci de mii de turiști, fie ei amatori ai sporturilor de iarnă sau oameni care preferă să-și petreacă concediile în natură. În timpul sezonului de iarnă, hotelurile și pensiunile de pe Valea Prahovei au un grad de ocupare de aproape 100%.
Pe lângă frumusețea peisajelor, edificiile istorice completează tabloul de pe Valea Prahovei. Situat în Sinaia, Castelul Peleș a fost construit la inițiativa regelui Carol I, fiind una dintre reședințele de vară ale familiei regale din România. Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante și impunătoare edificii din Europa.