FacebookTwitterLinkedIn

Ca să înțelegem cum vor arăta următorii 100 de ani trebuie să înțelegem, în primul rând, ce (ni) s-a întâmplat în ultimii 100 de ani.

Fiecare ediție Forbes România include dosare aprofundate, în urma reportajelor realizate de redactorii Forbes în teritoriu, în marile orașe și comunități din principalele provincii istorice românești.

Scoatem la lumină eroii locali din domeniul business-ului, dar și istoric și social. descoperim cei mai puternici oameni de afaceri și companii din regiune, din prezent și din trecut, și identificăm modul cum a evoluat stilul de viață al locuitorilor.

Analiza trecutului și a prezentului ne permite o previziune asupra modului în care regiunea respectivă este pregătită pentru următorii 100 de ani.

România@100: Liderii Transilvaniei

România@100, Horia Ciorcilă: Instinct de antreprenor

România@100: Gabriel Stanciu (CEO Alstom): „Dezvoltarea infrastructurii aduce dezvoltare economică. Trebuie să ne împrumutăm cât putem și de unde putem, să luăm toți banii pe care putem pentru a face infrastructură”

România@100, Ioan Popa (fondator și președinte Transavia): „Avem creștere pe toate planurile: producție, cifră de afaceri și profit. Știu la virgulă cum se va încheia anul”

România@100: Teraplast-orientat spre dezvoltare

România@100, Levente Hugo Bara : „Cred că cel mai bine este să las moștenire un trust, un portofoliu imobiliar, adică ceva care să nu însemne prea mult de administrat”

România@100, Cristian Covaciu (IPEC): „Mulți sunt cei care au zis că suntem nebuni. Acum, toată lumea vrea roboți în fabrici”

România@100, Claudiu Necşulescu: „Ne propunem retehnologizarea sistemului de distilare, urmărind creșterea capacității de distilare prin introducerea, pe lângă coloanele continue care există în prezent, a coloanelor discontinue”

România@100: Mihaela Rus (CEO Vitrina Advertising): „Se dezvoltă acum în România concepte, campanii și servicii de comunicare care oricând pot fi comparate cu cele din țări cu o istorie și tradiție mult mai consistente”

România@100, Ioan Deac (președinte și CEO Compa): „Avem în vedere realizarea de investiții noi, în fiecare an, de aproximativ 10-15 milioane de euro. Am stabilit pentru perioada următoare o creștere a principalilor indicatori, comparativ cu ce am realizat în 2017”

România@100, Christian von Albrichsfeld (CEO Continental Automotive România): „Predictabilitatea legislativă este de dorit. Cu toate acestea, România este o țară unde există loc de creștere. Specialiștii foarte buni de aici, indiferent de domeniu, asigură o continuitate a dezvoltării economiei românești”

România@100, Valer Blidar (Astra Vagoane): „Ar fi de ajutor pentru business un sistem bancar aproape de investitori. Băncile românești sunt cele mai anti-române bănci”

România@100, Vladimir Iacob (fondator Aramis Invest): „Mediul de business românesc este unul la fel ca în orice altă țară, cu părți bune și rele. România nu este sub sau peste alte țări, este la același nivel”

România@100, Salad Box- din Cluj-Napoca în toată lumea

GALERIE FOTO: Turism, România@100