FacebookTwitterLinkedIn

Aceasta a început să fie cunoscută turiștilor din afara țării nu numai prin prisma legendei lui Dracula, ci și datorită fortificațiilor medievale incluse în patrimoniul UNESCO, a tradițiilor păstrate cu sfințenie de unii oameni ai locului, a cetăților impresionante sau a arhitecturii orașelor transilvănene.

Sighișoara este un oraș medieval atestat documentar sub acest nume încă din 1431 și este destinația preferată a celor care vor să simtă atmosfera Evului Mediu. Cetatea Sighișoara a fost construită în secolul al XII‑lea de către sași pe malul Târnavei Mari, iar în prezent face parte din patrimoniul UNESCO. Principala atracție a cetății o reprezintă Festivalul Medieval de la Sighișoara, care se desfășoară anual la sfârșitul lunii iulie.

Salina Turda a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, atrăgând nu numai turiști români, ci mai ales străini. Săpată inițial în Evul Mediu pentru exploatarea sării, Salina Turda a fost inclusă în numeroase topuri ale celor mai spectaculoase obiective turistice din lume de către publicațiile internaționale. Galeriile subterane au fost reamenajate între 2008 și 2010, iar acestea pun la dispoziția vizitatorilor spații de agrement cu o mulțime de oportunități pentru petrecerea timpului.

Viscri este una dintre cele mai interesante destinații turistice din țară, fiind marcat de vechile tradiții românești și de ospitalitatea oamenilor. Printre comorile satului Viscri se numără casele tradiționale, ulițele desprinse parcă din povești, dar și biserica evanghelică, cea mai veche biserică fortificată din România, inclusă în patrimoniul UNESCO. De asemenea, Viscri a devenit o destinație cunoscută și de turiștii străini mai ales în contextul în care Prințul Charles al Marii Britanii nu ratează nicio ocazie de a-și petrece vacanțele în mica localitate din inima Transilvaniei.

Cea mai cunoscută atracție turistică din județul Alba este Cetatea Alba Carolina. Curioșii pot descoperi aici două fortificații impresionante, una romană, iar alta medievală. În interiorul cetății se află principalele monumente istorice și muzee din orașul Alba Iulia. După mai mulți ani de lucrări de restaurare, care au costat peste 50 de milioane de euro, Cetatea Alba Carolina este un obiectiv care merită atenția fiecărui turist care ajunge în Transilvania.

Datorită frumuseții locului, Cheile Turzii au fost ridicate la rangul de rezervație naturală în anul 1938. Peste 1.000 de specii de plante foarte rare pot fi regăsite aici, iar acest obiectiv face parte și din patrimoniul UNESCO. Cheile Turzii măsoară peste 1.200 de metri în lungime, iar relieful stâncos al Cheilor atinge o înâlțime de 250 de metri, aspect ce atrage mii de alpiniști, fie ei profesioniști sau amatori.

Castelul Bran, cunoscut în afara țării drept Castelul lui Dracula, este o altă atracție turistică importantă din Transilvania, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din județul Brașov. Cei care ajung la Castelul Bran au oportunitatea de a vizita 23 de încăperi ale castelului, iar vizitatorii au ocazia de a experimenta istoria, mitul, intriga și magia acestui loc minunat.

Devenit celebru datorită crucilor și mormintelor viu colorate, cu picturi care înfăţişează scene din viaţa şi ocupaţia persoanelor înhumate, cimitirul Vesel de la Săpânţa este un obiectiv ce a devenit cunoscut și în afara granițelor țării. Aspectul cimitirului şi scurtele poezii inspirate din viaţa celor la căpătâiul cărora au fost aşezate impresionează turiştii care-i trec pragul an de an.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, este un monument arhitectural ce datează din secolul al XIV-lea și este reprezentativ pentru arta feudală gotică din Europa, fiind construit pe locul unui vechi castru roman. Accesul în castel se face pe un pod de lemn, susţinut de patru piloni masivi de piatrã, plasaţi în albia pârâului Zlaşti.

Poiana Brașov este, probabil, cea mai renumită stațiune pentru iubitorii sporturilor de iarnă din România și, totodată, un important obiectiv pentru turiștii străini. Aici sunt puse la dispoziția pasionaților 9 pârtii de schi, cu diferite grade de dificultate, dar și terenuri de sport, baruri sau restaurante.