Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

România se află pe locul 9 în clasamentul țărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei

Potrivit studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs (MIWE) 2018, aflat la a doua ediție, România se află pe locul 9 în clasamentul țărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor deținute de femei.
 aboneaza-te
060 updown femei 1

Studiul  analizează progresul și realizările antreprenorilor de sex feminin din 57 de țări care acoperă 5 regiuni geografice – Asia-Pacific, Europa, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa și America de Nord. „Per ansamblu, România înregistrează scoruri mai bune decât în 2017, un trend ce sperăm că va continua și în anii următori”, a declarat Diana Tănase, Marketing Manager, Mastercard România. Din totalul afacerilor din România, 28,9% sunt deținute de femei, în creștere față de 27,5% anul trecut. În topul țărilor cu cel mai ridicat procent al afacerilor înființate și conduse de femei se mai află Ghana (unde 46,4% din totalul afacerilor sunt deținute de femei), Rusia, Noua Zeelandă, Australia, Vietnam, Polonia sau Spania.

Datele la nivel global arată că antreprenoriatul feminin pare să prospere în economiile mai dezvoltate. În comparație cu femeile antreprenor din piețele emergente, femeile care au înființat și care dețin afaceri în țările dezvoltate au posibilitatea să aleagă dintr-o gamă mai largă de resurse și oportunități, ce le permit inclusiv accesul la capital, la servicii financiare și la programe academice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii