Cautare
, Contributor

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

România prin ochii lui Ufuk Tandoğan

A adoptat România în cartea sa de vizită acum șase ani, mutându-se aici pentru rolul de CEO al Garanti Bank. Noul capitol pe care îl bifa în viața profesională a venit la pachet cu descoperirile din timpul liber și din deplasările sale.
 aboneaza-te
ufuk tandogan DSC_5246 as Smart Object-1

Ufuk Tandoğan scrie despre România plin de recunoștință și entuziasm, în cea mai recentă carte a sa.

Cartea „Descoperă România” povestește în limbile turcă, română și engleză despre acele locuri care l-au impresionat pe Ufuk Tandoğan, rezumate în 10 destinații. Bucovina este descrisă ca una dintre regiunile sale preferate, „locul în care m-am reîntors întotdeauna cu bucurie”, Delta Dunării l-a cucerit atât prin priveliști, pescuit, dar și datorită Pădurii Letea (cu o vechime de 80 de ani, inclusă și în patrimoniul UNESCO), iar Viscri i-a descoperit autenticitatea și cele mai bine păstrate secrete ale României.

Cu vara la picioarele noastre, poate că ar fi frumos ca în planurile de vacanță să strecurăm și un drum de România. Unul pe care l-am mai străbătut de multe ori sau altul despre care să povestim tuturor prietenilor.

 

Delta Dunării

„(…) poveștile despre cum Letea devine un paradis subtropical timp de patru luni în fiecare an (…) reprezintă un sentiment greu de descris.”

 

Transfăgărășan

„Trebuie să recunosc că, deși nu sunt cel mai ușor de impresionat, Transfăgărășanul a dat un nou sens cuvântului «uimitor» pentru mine.”

 

Bucovina 

„În ansamblu, viața trăită în România este o experiență unică. Povestea și experiențele trăite aici m-au convins, încă o dată că, în ciuda dezvoltării profesionale și a maturizării, cu toții avem în continuare lucruri de învățat și de descoperit.”

 

Transalpina

„După ce am explorat Transfăgărășanul, credeam că am descoperit cel mai frumos drum din România, însă, după ce am văzut splendoarea Transalpinei, pot afirma cu tărie că e imposibil să alegi între cele două.”

Viscri

„În călătoriile mele (…) încerc să văd țara prin ochii localnicilor și, totodată, să-i înțeleg mai bine cultura și obiceiurile.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii