Cautare
, Staff

Analize |
|

România, îmbătrânită

La 100 de ani de la Centenarul Marii Uniri, din punct de vedere demografic, țara noastră se află într-un punct de cotitură: începând cu anii ’90, România se află pe un trend negativ al sporului natural.
040 updown demo

În anul 2016, numărul născuților-vii a fost de 188.400, în scădere cu 9.100 față de anul 2015, arată breviarul statistic „România în cifre”, ediția 2017, document care sintetizează date statistice ce definesc starea economică și socială a țării, întocmit de Institutul Național de Statistică.

România îmbătrânește, pe măsură ce ponderea populaţiei tinere se reduce din ce în ce mai mult, ceea ce înseamnă că în timp ce numărul pensionarilor crește, numărul celor care achită contribuții sociale scade.

Mortalitatea a rămas relativ ridicată în România. În anul 2016, au decedat 256.500 persoane, cu 4.800 de persoane mai puține decât în anul 2015.

„În condițiile în care, pe termen scurt și mediu, nu se poate aștepta ca mortalitatea să contribuie semnificativ la reducerea scăderii demografice din România, natalitatea rămâne singura componentă asupra căreia se poate acționa cu rezultate eficiente”, atrag atenția specialiștii INS.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii