FacebookTwitterLinkedIn

Dacă Florin şi Georgiana Pogonaru sunt deja nume consacrate ale businessului autohton, se pare că spiriul antreprenorial se moşteneşte, iar copiii lor le calcă pe urme. La numai 30 de ani, Andrei Pogonaru, fiul celor doi oameni de afaceri, a decis recent să pornească la drum cu un proiect ambiţios care se ridică la 60 de milioane de euro: construirea mall-ului Veranda, din zona Obor.

Absolvent de matematici aplicate la Universitatea Cambridge, Andrei Pogonaru s-a întors în România, în urmă cu câţiva ani, şi ceea ce şi-a propus să facă aici a fost să structureze „afacerea de familie astfel încât să existe un instrument prin care să permită şi investitorilor străini să investească prin noi în România”.

Împărţirea rolurilor în companie a fost făcută după ce a decis să se întoarcă la Bucureşti, iar soţia sa face şi ea parte din afacere. „Mama mea a avut partea ei în domeniul maselor plastice. Între mine şi tatăl meu a fost mereu o relaţie în care el îmi tempera ambiţia nelimitată, tinerească, la început”, spune el adaugând că, a ajuns să lucreze, cu timpul, „de la egal la egal” cu tatăl său şi că a reuşit chiar să îl convingă să nu se pensioneze la împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Nu cred că mi-aş dori eu să se detaşeze de aici pentru că are o experienţă pe care mă pot baza şi atunci când am nevoie de un sfat nu am în nimeni mai mare încredere decât în propriul tată”, explică el. Părinţii i-au fost alături şi când a decis să demareze proiectul Veranda – cu o suprafaţă totală de 67.000 mp şi închiriabilă de 25.000 mp – despre care spune că va duce la renaşterea zonei.

„La Obor vin 20.000-25.000 de oameni zilnic să îşi facă cumpărăturile, la 10 minute de mers pe jos sunt 166.000 de familii, adica 430.000 de oameni. Este o zonă cu vad comercial şi am creat un centru de proximitate care să vină în completarea pieţei”, spune el. Veranda urmează să fie gata în 2016 însă va trebui să concureze în zonă cu Mega Mall, dezvoltat în apropiere de Arena Naţională, dar şi cu ParkLake Plaza, ce va fi ridicat în cartierul Titan.