Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Prin forțe proprii

Tot mai mulți lideri ai celor mai importante multinaționale sau ai filialelor locale de Big 4 au ales, în ultima perioadă, să plece din cadrul celebrelor organizații și să își pună la încercare forțele proprii.
 aboneaza-te
034 MP Manuela Guia

Este și cazul Manuelei Guia, care pleacă de la PwC pentru a pune bazele unei noi case de avocatură. Astfel, Manuela Guia, Bianca Naghi și Octavian Adam, alături de o echipă de avocați cu experiență în cadrul unor companii din Big 4, precum și în alte societăți de avocatură de top, lansează o nouă casă de avocatură, sub brandul GNP Guia Naghi and Partners.

Noua societate de avocatură se declară pregătită să lucreze la cele mai înalte standarde de calitate, să acorde atenție la detalii, dar și la imaginea de ansamblu, cu preocupare pentru rezultate pragmatice și adaptate nevoilor de business. Principalele arii de practică ale societății vizează Concurență și Ajutor de Stat, Protecția Consumatorilor, Litigii, Reglementări (Pharma, Retail, IT&C), Proprietate Industrială, Achiziții Publice, Protecția Datelor și Tehnologie, Drept Imobiliar și Drept Societar.

În noua configurație, Manuela Guia va ocupa poziția de Managing Partner. Cu o expertiză solidă în domenii precum dreptul concurenței, ajutor de stat, industrii reglementate (pharma, retail, telecom), achiziții publice, protecția consumatorilor, Manuela Guia a devenit, de-a lungul anilor, unul dintre cei mai experimentați avocați care gestionează astfel de arii. De altfel, încă din  urmă cu mai bine de un deceniu, Manuela Guia a primit recunoașterea unor publicații naționale și internaționale reputate de drept, fiind considerată o specialistă de top în materia concurenței, iar din anul 2017 reputata publicație Chambers and Partners o clasează pe locul 1 în România la acest domeniu. Aria de expertiză a Manuelei Guia acoperă și alte domenii precum achiziții publice sau telecomunicații.

„După 16 ani de carieră, pornesc cu entuziasm și convingere în această minunată aventură, alături de o echipă în continuă creștere, formată din prieteni dragi, pe care îi respect atât pentru profesionalismul lor, cât și pentru puterea, profunzimea, dedicarea și etica ce îi reprezintă. Sunt convinsă că vom face lucruri minunate împreună, construind mai departe pe fundațiile deja solide ale carierelor noastre de până acum, dar adăugând un suflu nou, o îndrăzneală specifică nouă, o abordare caldă, directă, implicată, în care fiecare client va fi cel mai important client al nostru. GNP este o firmă de oameni creativi și versatili, care cred în importanța crucială a calității serviciilor funizate, precum și în valoarea individuală a oamenilor alături de care merge pe acest drum, fie că este vorba despre colegi, fie că este vorba despre clienți. Pentru clienții noștri, ne propunem să avem întotdeauna ceea ce noi numim „fresh perspectives”, să vedem întotdeauna imaginea de ansamblu, fără a rata niciun detaliu, să căutăm soluții, să oferim perspective noi, adaptate la realitățile de business și mai ales croite special pentru fiecare caz în parte”, afirmă Manuela Guia.

Totodată, noul Managing Partner al GNP Guia Naghi and Partners a fost implicată în negocierea unora dintre cele mai complexe angajamente aprobate până în prezent de Consiliul Concurenței, a obţinut prima scrisoare de îndrumare emisă vreodată de Consiliul Concurenţei, precum şi una dintre puţinele decizii derogatorii de la interdicţia implementării unei operaţiuni de concentrare economică. A reprezentat unul dintre principalii jucători de pe piaţa petrolului în cadrul celei mai mari investigaţii de cartel întreprinsă de Consiliul Concurenţei şi furnizat asistenţă şi reprezentare în principalele cazuri de abuz de poziţie dominantă (individuală şi colectivă) analizate de autoritatea de concurenţă română. De asemenea, ea a acordat asistenţă în cadrul unora dintre cele mai celebre litigii de concurenţă din ultimii ani, obţinând anularea sau reducerea semnificativă a unora dintre cele mai mari amenzi aplicate de Consiliul Concurenţei din România. Manuela Guia a mai coordonat echipa care a obţinut cu succes acordarea de către Ministerul Finanţelor a unui ajutor de stat individual substanţial pentru o investiţie de peste 100 milioane de euro şi a asistat societăţi din diverse sectoare în pregătirea dosarelor de solicitare de finanţări din fonduri naţionale sau europene, contribuind şi la întocmirea unor studii privind conformitatea anumitor măsuri guvernamentale cu regulile europene de ajutor de stat (inclusiv prin efectuarea testelor investitorului privat prudent supuse atenţiei Comisiei Europene în cadrul procedurilor de notificare sau investigaţie).

Bianca Naghi oferă de peste zece ani consultanță în business, fiind recunoscută pentru abordarea sa pragmatică și pentru orientarea spre soluțiile concrete.

„Avem o abordare flexibilă, care oferă consultanță creativă și pragmatică, în primul rând. Suntem o echipă bine închegată care testează mereu precedentele pentru a le depăși. Suntem într-un continuu proces de dezvoltare și învățare, prioritizând cunoașterea clientului. Înțelegem pe deplin piețele și industriile clienților noștri, obstacolele cu care se confruntă în afaceri și obiectivele de creștere. Am ajuns la convingerea că fiecare problemă are, întotdeauna, mai multe soluții. Provocarea noastră constă în capacitatea de a găsi soluția specială care este cea mai potrivită cazului clientului”, adaugă Bianca Naghi.

Octavian Adam, care are o experiență de peste 15 ani în avocatura de afaceri și a coordonat un număr semnificativ de litigii și arbitraje complexe în industrii precum petrol și gaze naturale, bănci și asigurări, aviație, construcții, agricultură, va conduce departamentul de Litigii și Arbitraje din cadrul noii firme de avocatură.

„Suntem o structură nouă, care reunește oameni cu experiențe diferite, dar complementari în ceea ce fac. Rezultatele obținute în trecut, precum și numărul și magnitudinea proiectelor în derulare, ne fac optimiști cu privire la viitor”, conchide Octavian Adam.

 

 

„GNP este o firmă de oameni creativi și versatili, care cred în importanța crucială a calității serviciilor funizate, precum și în valoarea individuală a oamenilor.”

Manuela Guia, Managing Partner GNP Guia Naghi and Partners

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii