FacebookTwitterLinkedIn

Primul milion

Ca să fiu sincer, nu cred că vreun om de afaceri şi-a notat în calendar data la care a atins primul milion, indiferent de moneda despre care vorbim. Privitor la începuturi, pot doar să spun că seamănă cu visul american al unui tânăr dintr-o familie modestă, dar cu principii, care nu s-a dat în lături de la muncă, fie ea chiar şi fizică. Am muncit în străinătate, departe de ţara mea şi am câştigat bani, muncind foarte mult. Nu-mi doream decât să vin acasă şi să-mi fac propria afacere şi am reuşit.  Cu 100.000 de dolari am plecat la drum şi am investit într-o afacere de perspectivă, import de produse de pardoseală: mochetă, linoleum şi covoare. Nu muncesc pentru bani! Banii sunt un mijloc de a face lucruri. Satisfacţia mea cea mai mare a fost şi este crearea locurilor de muncă alături de satisfacţia de a construi. Sincer vă spun, nu ştiu când anume am făcut primul million de dolari.

Dificultăţi

În primul rând birocraţia statului în toate formele ei şi, credeţi-mă, în România îmbracă multe forme. Mai putem vorbi despre fiscalitatea excesivă şi pe alocuri ineficientă chiar pentru statul român, despre dezvoltarea capitalului autohton pe care statul nu o încurajează, dezvoltare care poate crea locuri de muncă.

Aflați mai multe povești despre succese și eșecuri ale antreprenorilor români la evenimentul “Dincolo de primul milion”, care are loc marți, 18 iunie.

Recomandări

Muncă, perseverenţă şi să nu-şi abandoneze niciodată visul… Să nu muncească pentru bani, pentru că banii vin ca un rezultat al muncii.

Oportunităţi

Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi adeptul jocurilor de noroc. Nu cred în „minunea” asta. Îmi place să muncesc, îmi plac provocările – cea mai mare provocarea de acum este fotbalul. F.C. Dinamo Bucureşti este cel mai nou proiect al meu, proiect care necesită extrem de multă muncă. Ipotetic vorbind, dacă aş câştiga un million, l-aş reinvesti pentru a mai genera cel puţin încă unul în plus.