FacebookTwitterLinkedIn

Top Diagnostics, distribuitor de echipamente de diagnostic pentru laboratoare,  a pornit cu patru angajați. În scurt timp a câștigat contractul pentru activitatea de logistică a multinaționalei Roche Diagnostics.

„Am luptat doi ani pentru transferul business-ului de la distribuitorul anterior, cât și pentru transferul responsabilității reprezentanței Roche Diagnostics către Top Diagnostics, incluzând activități de marketing, vânzări, service”, explică Ariadna Avram.

După primul an de funcționare, afacerile companiei se ridicau la circa 408.000 de euro. Concurența permanentă cu firmele de profil de pe piața de diagnostic medical și dificultatea găsirii unor oameni competenți și de încredere care să formeze echipa de care avea nevoie au făcut ca lucrurile să se miște destul de greoi în anii care au urmat.

„Toate firmele importante de pe piața din domeniu se dezvoltau odată cu noi. Primul milion l-am realizat după şase ani de funcționare a firmei. Esențială a fost câștigarea încrederii unui important furnizor de echipamente medicale, filiala austriacă a firmei Roche Diagnostics, care a decis să-mi acorde distribuția produselor sale pe baza unui business plan convingător”, povestește Ariadna Avram.

În 2002, compania a înregistrat un profit de 600.000 de euro, iar un an mai târziu profitul crescuse la 1,6 milioane de euro. „Așa am făcut primul milion”, spune președintele Top Diagnostics. Acest pas a făcut-o să fie mai conștientă de atuurile firmei în raport cu ceilalți concurenți de pe piața de profil.

Aflați mai multe povești despre succese și eșecuri ale antreprenorilor români la evenimentul “Dincolo de primul milion”, care are loc marți, 18 iunie.

„Am fost foarte atentă la ce se întâmpla în jurul meu și am învățat continuu de la concurență, de la colaboratorii mei, de la constanta analiză a pieței în care lucram. Am pus cap la cap o echipă de vânzări, marketing și service, oameni care se cunoșteau, cărora le plăcea să lucreze împreună. În 11 ani am reușit să creăm un business cu o cifră anuală de 24 de milioane de euro, devenind un absolut market leader atât în piața de diagnosticare, cât și în cea de monitorizare a glicemiei”, afirmă Ariadna Avram.

În 2009, gigantul elvețian Roche Diagnostics a achiziționat Top Diagnostics, tranzacția ridicându-se la 20 milioane de euro. La câteva luni de la această tranzacție, Ariadna Avram a devenit președintele Top Diagnostics. Totodată, această tranzacție i-a oferit posibilitatea de a investi în câteva proiecte de suflet.

A cumpărat clădirea ce fusese sediul Ambasadei Malaeziei la Bucureşti, o vilă construită în stil neoromânesc în 1910 și care valora la acel moment 3,5 milioane de euro. Clădirea a fost transformată într-un muzeu dedicat bunicului său, baronul George Löwendal, cunoscut pictor și scenograf.

Tot aici are sediul și Fundația Löwendal, înfiinţată în 2010 cu scopul de a promova creația artistică a acestuia și de a susține arta contemporană.

Lista investițiilor în proiectele de suflet nu se încheie aici.

Citiți mai multe în ediția tipărită a reviestei Forbes, apărută pe 10 iunie.