FacebookTwitterLinkedIn

Primul milion

În cazul meu, primul milion a fost o moştenire de familie, în condiţiile în care traiectoria mea presupunea urmarea unei cariere academice. Lucrurile au evoluat însă diferit şi am moştenit de la tatăl meu un business de familie, fabrica de confecţii ModaTim, amplasată pe un teren valoros în Timişoara. Conştientizam valoarea acelei poziţionări, astfel încât întrebarea care se ridica la acea vreme nu era dacă să mutăm sau nu fabrica în altă parte, ci dacă să vindem sau să construim noi pe acel teren. În mod inspirat, am ales a doua variantă şi s-a născut astfel City Business Centre, noul pol de business al Timişoarei şi totodată cel mai mare complex de birouri dezvoltat în afara Bucureştiului. Când mă uit acum în urmă, desigur că am satisfacţia de a fi reuşit să construiesc ceva durabil, vizibil la nivelul întregului oraş.

Dificultăţi

Birocraţia noastră şi forma fără fond a multor acte şi proceduri sunt consumatoare de timp şi energie.

Recomandări pentru tineri antreprenori

Să treacă de la idee la acţiune şi să dezvolte un plan de afaceri real, în care să-şi exprime viziunea prin obiective concrete, măsurabile. Planul de afaceri îi va ridica probleme potenţiale de cash-flow şi sustenabilitate şi îl va ajuta să-şi contureze afacerea răspunzând la o serie de întrebări importante: care e propunerea sa unică de business? Prin ce se diferenţiază? Să acorde atenţie pieţei şi nu doar produsului şi, nu în ultimul rând, să nu renunţe prea repede chiar dacă începutul va fi mai greu decât se aştepta.

Oportunităţi: Ce aţi face cu un milion acum?

Cel mai probabil, aş reinvesti o parte în mai multe business-uri mici din IT, iar restul, într-un business mai amplu.

Aflați mai multe povești despre succese și eșecuri ale antreprenorilor români la evenimentul “Dincolo de primul milion”, care are loc marți, 18 iunie 2013.