Cautare
, Contributor

|
|

Primii pași electrici

Bucureștiul și Clujul sunt primele orașe din România care vor beneficia de un program de car sharing cu mașini electrice, dedicat în primă fază mediului de business.
300DPI290X2171043

Un smartphone cu aplicația Get Pony este singurul lucru de care ai nevoie pentru a te deplasa cu un automobil electric marca BMW i3. Aceasta este realitatea din ultima lună pentru aproximativ 60 de angajați care lucrează în ansamblul office Băneasa Business & Technology Park, participanți la testarea programului de station based car sharing implementat de compania Pony Car Sharing în București și destinat mediului de business din Capitală. Inaugurarea, la începutul lunii trecute, a celei mai puternice stații publice de încărcare electrică din București, în Băneasa Business & Technology Park, în parteneriat cu BMW România,  a fost doar primul pas în strategia companiei Pony Car Sharing, din acționariatul căreia fac parte și proprietarii companiei Fan Courier Express (Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Lucrețiu Pătrășcanu), alături de Iulian Pădurariu și Demis Grindeanu, de a intra pe piața din București.

Planurile pe termen mediu ale Pony Sharing prevăd extinderea rețelei de station based car sharing și la alte ansambluri office, precum și către ansamblurile rezidențiale din Capitală, în special cele din afara orașului. „Vrem să oferim o alternativă la automobilele din flota proprie a companiilor. Obiectivul nostru este să asigurăm un cost lunar sub nivelul unei rate de leasing. În plus, avantajul nostru este că sistemul nostru de aplicații oferă transparență, claritate şi flexibilitate. Considerăm că serviciul are potenţial de dezvoltare pentru Bucureşti şi luăm în calcul să construim formule asemănătoare şi pentru ansamblurile rezidențiale de la marginea Bucureștiului. După orele de program şi în weekend mașinile vor putea fi folosite şi în sistem privat”, explică Demis Grindeanu.

Pony s-a remarcat deja cu lansarea primului serviciu de car sharing din România, care a debutat la Cluj în toamna anului trecut. În prezent, compania are în flotă un număr de 50 de automobile în Cluj-Napoca și se pregătește de intrarea pe piața bucureșteană. Astfel, Pony Car Sharing are în plan achiziţia, până la sfârşitul anului, a 15 modele BMW i3 care vor fi folosite într-o serie de programe în Cluj şi Bucureşti. Este un record pentru o astfel de achiziţie în România. Flota include atât automobile electrice cât şi range extender.

„Ne bucurăm că BMW România crede în proiectul Pony, în soluţii moderne de mobilitate, pentru că dincolo de aspectul estetic deosebit, BMW i3 se dovedește cea mai potrivită mașină pentru serviciile de car sharing din orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare”, spune Demis Grindeanu.

Staţia de încărcare este pusă la dispoziția tuturor utilizatorilor de mașini electrice. „Acest proiect este rezultatul preocupării noastre de a încuraja politici non-poluante şi de a ne alinia practicilor internaţionale. De cealaltă parte, România devine una din cele mai atractive piețe din Europa Centrală și de Est pentru spațiile de birouri, iar companiile de aici au înţeles că sustenabilitatea presupune şi politici verzi ca parte a programelor de CSR (Corporate Social Responsability)”, spune Cristina Dinu, director general Băneasa Business & Technology Park

„Suntem încântați că instalarea acestei staţii a fost baza pentru dezvoltarea mai multor idei şi a deschis mai multe parteneriate interesante. Avem în plan ca, în perioada următoare, să lucrăm la instalarea altor staţii, cu focus pe zone urbane”, a declarat Dana Popescu, manager BMW i România. „BMW i3 s-a dovedit o alegere foarte interesantă pentru programele de car sharing din Europa de Vest şi Statele Unite. Prin programul DriveNow, mai bine de 150.000 de clienţi au avut posiblitatea să conducă electric, acoperind deja peste trei milioane de kilometri. Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Pony Car Sharing care a dezvoltat un pachet de servicii modern, la nivelul celor oferite de BMW în alte părţi ale lumiitaţia de încărcare este pusă la dispoziția tuturor utilizatorilor de mașini electrice. „Acest proiect este rezultatul preocupării noastre de a încuraja politici non-poluante şi de a ne alinia practicilor internaţionale. De cealaltă parte, România devine una din cele mai atractive piețe din Europa Centrală și de Est pentru spațiile de birouri, iar companiile de aici au înţeles că sustenabilitatea presupune şi politici verzi ca parte a programelor de CSR (Corporate Social Responsability)”, spune Cristina Dinu, director general Băneasa Business & Technology Park.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii