FacebookTwitterLinkedIn

Paul Călin (36 de ani), un antreprenor din Timișoara s-a gândit că sportul şi aventurile în aer liber pot merge mână în mână şi, astfel, a înființat Wildthing în toamna anului 2013. Wildthing, un proiect marca „Liber în mișcare”, oferă participanților săi „experiențe outdoor construite împreună cu sportivi și exploratori români excepționali.”

„Liber în mișcare” este un start-up care-și propune să promoveze un mix de aventură și explorare. Start-up-ul a fost înființat în 2011, dar a început să ia amploare odată cu dezvoltarea diviziei Wildthing ce aduce în prezent aproximativ 70% din profiturile afacerii. În afara expedițiilor, „Liber în mișcare” mai are în portofoliul său două proiecte: 12connections (conferințe lunare în care participanții pot afla poveștile unor sportivi și exploratori români celebri) și The Challenge (prezentarea parcursului unor oameni obișnuiți care se pregătesc pentru Ironmen Triathlon, o cursă de 3,86 km înot, 180,25 km ciclism și 42,4 km alergare fără întrerupere).

Investiția inițială în proiectul Wildthing a fost de 2.000 euro și a constat în asigurarea unor elemente de logistică (întrucât participanții nu plătesc decât transportul, echipa Wildthing a investit în diferite echipamente necesare expedițiilor pe munte). În cele șase expediții de la începutul proiectului, Wildthing a reușit să atingă o cifră de afaceri de peste 4.500 euro. Tarifele variază în funcție de segmentul de vârstă în care se înscrie participantul, și anume 350 lei/expediție pentru segmentul 14-23 de ani, respectiv 450lei/expediție pentru participanții de peste 23 de ani.

Ca în orice afacere la început, e loc și de greșeli. Paul Călin consideră că ar fi fost un pas bun acela de a încerca să atragă un investitor serios încă de la început și să pornească la drum cu o echipă mai mare. Dar, îi sfătuiește pe tinerii cu idei antreprenoriale să le dea curs cât mai devreme, chiar în lipsa experienței sau a resurselor financiare.

Pentru viitor, se gândește să extindă proiectul și să înceapă să livreze și servicii B2B. Silo Basting, proiectul pilot „Liber în Mișcare”, adresat corporațiilor, își propune să rezolve problemele de comunicare ce apar în interiorul companiilor prin diferite traininguri și servicii de consultanță, completate de un weekend oudoor de tipul Wildthing