Cautare
, Contributor

|
|

Zona de Est, săracă în clădiri de birouri

Dezvoltatorii de clădiri de birouri nu se înghesuie în estul capitalei.
est_3151

Zona de Est a Capitalei este mai săracă în spații de birouri chiar și decât hub-ul office Sud. Această arie, care începe de la Piața Muncii și continuă spre bulevardele Basarabia și Theodor Pallady, concentrează doar 3% din stocul total de birouri din București, potrivit informațiilor transmise Forbes România de către compania de consultanță imobiliară Knight Frank România. Din perspectiva cererii, Estul a generat, anul trecut, 2% din total, în timp ce în intervalul 2010-2015 procentul a fost de 3%. Iar lucrurile nu par să se schimbe prea curând, în condițiile în care anul acesta nu este programată nicio livrare în zonă și niciun dezvoltator nu și-a anunțat intenția să construiască ceva în viitorul apropiat.

ASCENSIUNEA SEGMENTULUI OFFICE ÎN BUCUREȘTI

Toate aceste cifre sunt oarecum normale dacă ținem cont de faptul că în zonă nu există decât o singură clădire de clasă A, și anume Olympia Tower. În general, în zonă au fost dezvoltate clădiri de birouri de mici dimensiuni sau au fost amenajate spații office în apartamentele din blocurile „comuniste”. Clădirea de birouri Olympia Tower, inaugurată în 2009, este dovada că zona are, totuși, potențial. Amplasată strategic în apropierea stației de metrou Piața Muncii, clădirea atrage atenția prin design-ul deosebit, fiind de altfel premiată, în 2010, în cadrul Anualei de Arhitectură.   Olympia Tower are o suprafață totală închiriabilă de 9.555 de metri pătrați, desfășurată pe 12 etaje, parter și trei nivele subterane.

DTZ ECHINOX: CEREREA SPAȚIILOR DE BIROURI AU CRESCUT CU 10% ÎN 2015

Din perspectiva accesului la mijloacele de transport în comun, Estul Capitalei stă foarte bine, beneficiind de multe stații de metrou, apropiate unele de celelalte, dar și de o multitudine de linii de autobuz, troleibuz și tramvai. Din acest punct de vedere, am putea spune că Estul Bucureștiului ocupă un loc fruntaș, infrastructura de transport public fiind dezvoltată în vremea autorităților comuniste, pentru a deservi platformele industriale din zonă, dintre care cele mai cunoscute sunt 23 August și Republica.

Clădiri reprezentative

Olympia Tower

Dezvoltator: Bluehouse Capital

Proprietar actual: Bluehouse Capital

Suprafață: 10.045 de metri pătrați

An finalizare: 2009

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii