Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Poarta de vest

West Gate ansamblu 2
Polul office de vest al Capitalei este determinat de un singur parc de birouri: West Gate.

Omul de afaceri Liviu Tudor inaugura, în 2004, Novo Park, unul dintre primele parcuri moderne de birouri, situat pe bulevardul Dimitrie Pompeiu.  „Modelul nostru de business, pe care l-am folosit încă de la început, a fost unul sustenabil. Ca atare, când criza a pus la pământ marile chirii, ale noastre au devenit sustenabile. A fost un avantaj că am ales acest model, neobișnuit înainte de criză, când totul trebuia să fie speculat în sus: și profitul, și prețurile. Cu modelul nostru, nu ai nici creșteri extraordinare, nici scăderi spectaculoase, dar ai un circuit constant ascendent”, spune Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri, cu un portofoliu de 150.000 de metri pătrați de spații office.

Liviu Tudor nu s-a oprit la Novo Park și în 2007 a livrat prima clădire din parcul office West Gate. Ansamblul, situat în cartierul Militari, în aproprierea stației de metrou Preciziei, este compus astăzi din cinci clădiri de birouri, cu o suprafață totală închiriabilă de 75.000 de metri pătrați.

Liviu Tudor a continuat să construiască și în timpul crizei. În 2009, a dat în folosință prima clădire din West Gate Studios, primul campus studențesc privat din România, edificat în proximitatea ansamblului de birouri. West Gate Studios a fost extins cu încă două blocuri în anul 2011, respectiv 2012, în prezent campusul totalizând 925 de unități de locuit.

Tot la capitolul „construcții” se încadrează și lucrările desfășurate în cele două parcuri de birouri, în urma cărora Novo Park și West Gate au obținut calificarea BREEAM Very Good, devenind astfel primele parcuri office „verzi” din România. „Clădiri verzi și optimizare masivă a consumului energetic – acesta e numele jocului în toată industria”, spune Liviu Tudor, care a investit între 1,5 și 3 milioane de euro pe clădire pentru „înverzirea” ansamblurilor sale office, sume care se adaugă investițiilor inițiale cuprinse între 15 și 20 de milioane de euro pentru fiecare clădire în parte. În total, investițiile companiei sale, Genesis Developments, se ridică, în România, la 300 de milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii