FacebookTwitterLinkedIn

Grupul suedez Medicover activează pe piața românească de 20 de ani, timp în care a investit peste 60 de milioane de euro, însă perioada de „boom” a serviciilor medicale private abia a început, spune Adrian Peake, directorul general Medicover România. „Din punctul de vedere al numărului de pacienți, avem o cerere din ce în ce mai mare pentru servicii de sănătate, iar în următorii ani se va vedea și o creștere a cererii pentru calitate”, declara recent Peake la inaugurarea celei mai recente unități Medicover, în Ploiești.

MEDICOVER, INVESTIȚIE DE 400.000 DE EURO PENTRU NOUA CLINICĂ DIN PLOIEȘTI

Deschiderea noii clinici reprezintă mutarea și extinderea altei unități pe care compania o deținea de mai mulți ani în oraș. Pentru deschiderea clinicii de 500 de metri pătrați, Medicover a făcut o investiție de circa 400.000 de euro, unde 27 de medici activează în peste 25 de specialități medicale. Elementul de unicitate al acestei clinici este acreditarea Petroleum Doctor, specialitate dedicată persoanelor care lucrează pe platforme marine în Marea Nordului. Departamentul este condus de Dr. Silvian Cioată, care deține o diplomă eliberată de Norwegian Centre for Maritime Medicine și atestată de Country Governor of Rogaland din Norvegia.

Pe lângă serviciile oferite și de celelalte unități, Medicover Ploiești are și un centru de vaccinări internaționale și un departament specializat de Medicina Muncii. „Acesta este un nou pas de extindere a companiei, un pas care ne aduce mai aproape de obiectivul nostru pe termen lung”, explică directorul general al Medicover.  La aproximativ o lună distanță, Medicover plănuiește deschiderea unei alte unități, ce reprezintă tot o mutare într-o construcție nouă. „Vom deschide o nouă clinică în Brașov până la sfârșitul lui februarie”, declară Adrian Peake. „Suntem, de asemenea, în discuții pentru amplasamente din alte orașe, altele decât cele în care avem deja unități”, adaugă CEO-ul companiei. Până la sfârșitul lui 2016, Medicover are în plan deschiderea a două unități greenfield și un buget de investiții de cel puțin 10 milioane de lei. Compania vizează și noi achiziții, al căror buget va fi separat de cele 10 milioane de lei, bani ce vor veni de la grup în momentul în care vor fi concretizate tranzacțiile.

15 DESPRE 2015: 15 EVENIMENTE DESFĂȘURATE ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII ÎN 2015

În prezent, Medicover România deține o rețea de 16 clinici, în București și în țară, și un spital generalist – Spitalul Medicover – cu o capacitate de 122 de paturi și o suprafață de 7.000 de metri pătrați, care generează 30% din afacerile companiei. Operatorul de servicii medicale mai deține în portofoliu și o rețea de laboratoare – Synevo – prezentă în România și în alte țări precum Polonia, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Turcia sau Germania.

Deși se află la conducerea Medicover de opt luni, înlocuindu-l pe Adrian Purcărea, Adrian Peake a venit cu planuri foarte ambițioase în România. Britanicul şi-a început cariera în sectorul medical privat în 2009, ca director executiv al unei clinici din reţeaua BMI Healthcare, unul dintre principalii operatori medicali privaţi din Regatul Unit.

Conform estimărilor lui Adrian Peake, Medicover România a înregistrat o creștere de 20% a cifrei de afaceri în 2015, însă obiectivul principal constă în dublarea afacerilor în următorii trei ani. Pentru a atinge acest prag, Peake se axează pe o strategie compusă din trei elemente – creștere organică, creşterea reţelei de parteneri şi achiziţii. Dacă va ajunge la țelul propus, strategia lui Peake ar duce Medicover la o cifră de peste 100 de milioane de euro anual.

Cât despre piața healthcare din România, șeful Medicover observă un trend pozitiv și estimează numeroase investiții în acestă zonă.  În opinia sa, investitorii vor lua exemplul MID Europa, fondul de investiții care „a spart gheața” și a preluat anul trecut unul dintre principalii concurenți de pe piață, rețeaua Regina Maria. Parte a grupului suedez Medicover, deținut de oamenii de afaceri Jonas și Robert af Jochnick, Medicover România are ca principali competitori pe piața locală, pe lângă rețeaua fondată de Dr. Wargha Enayati, și grupul MedLife – cel mai mare operator de servicii medicale private din țară și Sanador – singurul dintre marii jucători care are acționariat integral românesc.