Cautare
, Contributor

|
|

Planuri de mărire pentru segmentul office din Brașov

Dezvoltatorii de clădiri office din Brașov estimează că stocul de birouri din oraș se va tripla în următorii zece ani.
brasov

Cea mai recentă tranzacție anunțată în cadrul Coresi Business Park din Brașov, ansamblu office dezvoltat de Ascenta Management pe amplasamentul fostei fabrici Tractorul, este închirierea unei suprafețe de 1.400 de metri pătrați de către E-Value International, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de intermediere  telefonică din sud-estul Europei, companie membră a OTE  Group și Deutsche Telekom. Motivele pentru care compania a ales Coresi Business Park sunt aceleași ca în cazul chiriașilor companii multinaționale prezente în București. „Cei 20.000 de metri pătrați de spații verzi amenajate, spațiile de parcare generoase și conexiunile bune cu mijloacele de transport în comun sunt câteva dintre beneficiile cheie pe care le oferim angajaților noștri din Brașov”, spune Akis Gerontopoulos, reprezentant E-Value International.

ASCENSIUNEA SEGMENTULUI OFFICE ÎN BUCUREȘTI

Această tranzacție consolidează poziția „dominantă” a ansamblului office pe segmentele BPO (business process outsourcing) și SSC (shared service center), potrivit reprezentanților dezvoltatorului. „Se remarcă un trend general de creștere a pieței de birouri din orașele secundare, urmând modelul nucleelor de afaceri deja consacrate din regiune, precum Brno și Cracovia, care au 500.000-600.000 de metri pătrați de birouri. Braşov are astăzi o cincime din această suprafață și anticipăm că în următorii 10 ani stocul de birouri moderne se va tripla, ca urmare a cererii noi generate de piața de outsourcing”, spune Silviu Savin, partener Ascenta Management, dezvoltator al Coresi Business Park Brașov. Coresi Business Park înregistrează un grad de ocupare de 100% pentru spațiile de birouri existente. Ascenta Management a demarat de curând lucrările la cea de a doua fază a proiectului, ce vizează livrarea a două clădiri noi de birouri de clasa A, cu o suprafață totală de 18.000 de metri pătrați.

BRAȘOVUL, UNUL DIN POLII IMPORTANȚI PE SEGMENTELE DE CLĂDIRI DE BIROURI ȘI CENTRE COMERCIALE MODERNE

O altă clădire office de referință din orașul de sub Tâmpa este Brașov Business Park, dezvoltat, în urma unei investiții de 25 de milioane de euro, de către belgienii de la Vlerick Group. În decembrie 2015, gradul de ocupare al ansamblului ajunsese la 75%. „Sperăm ca până la finele anului viitor să ajungem la un grad de acoperire de 100%, urmând ca mai apoi să pornim planurile de dezvoltare ale etapei a doua a proiectului”, spune Andras Policsek, administratorul Ravensdale Investments, care operează centrul de afaceri.

Clădiri reprezentative

Coresi Business
Park faza I

Dezvoltator: Ascenta Management

Proprietar actual: Ascenta Management

Suprafață: 30.000 de metri pătrați

An finalizare: 2015

Brașov Business Center

Dezvoltator: Grupul Vlerick

Proprietar actual: Grupul Vlerick

Suprafață: 22.000 de metri pătrați

An finalizare: 2009

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii