FacebookTwitterLinkedIn

George Georgakopoulos are 20 de ani de experiență în banking, dintre care ultimii 7 ani i-a petrecut în România în cadrul Bancpost. Crede cu tărie în potențialul economic de dezvoltare al țării, considerând că țara noastră are numeroase avantaje.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SOLUȚIILE FORBES CEE FORUM PENTRU CREȘTERE SUSTENABILĂ

„Am investit o parte din viața mea în România și am mare încredere în economia locală”, spune George Georgakopoulos, care adaugă că România este încă o piață emergentă cu perspective pozitive de creștere economică pe termen mediu și lung. În opinia sa, România beneficiază de o situație economică stabilă, toți indicatorii macroeconomici arătând că România se înscrie pe un trend ascendent, aspect foarte important pentru investitori atunci când analizează planurile viitoare de investiții. „România este o destinație foarte bună pentru investitori, iar momentul pentru inițierea planurilor de afaceri este propice comparativ cu țările din regiune. Momentul investițional este potrivit. Există numeroase domenii de interes pentru oamenii de afaceri, România având și un potențial de export extrem de important, mai ales în zona de producție. Este îmbucurător că România începe să aibă tot mai mare încredere cu privire la capacitatea sa de a crește în această direcție”, a precizat George Georgakopoulos.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE GEORGE GEORGAKOPOULOS

De  cealaltă parte, sectorul bancar a trecut printr-o perioadă de transformări benefice, acesta aflându-se acum într-o poziție mult mai bună, mai bine capitalizat și cu lichidități semnificative, pregătit să joace un rol activ în susținerea economiei locale.

„Sectorul bancar este unul solid, profitabilitatea lui este bună, rata creditelor neperformante se află pe un trend descrescător, băncile fiind pregătite să valorifice oportunitățile de dezvoltare ale mediului de business”, a subliniat președintele executiv al Bancpost, adăugând de asemenea că există în continuare loc de creștere pe zona de creditare, în special pe segmentul corporate. „Din analizele noastre, numărul companiilor bancabile este unul considerabil. Există apetit investițional, iar Bancpost este pregatită să susțină în mod activ planurile de business și implicit creșterea economică a României”, a declarat Georgakopoulos.

BANCPOST, PROFIT NET DE 34,6 MILIOANE LEI ÎN S1

Bancherul subliniază progresele care au fost făcute în ultimii ani de către România, viziunea sa cu privire la viitorul economic al României fiind una îmbucurătoare. „Comparativ cu situația de acum câțiva ani, România a avansat foarte mult. Țara încă este
o piață emergentă, nu a ajuns la maturitate, dar a trecut de criză, modelele de afaceri sunt mai bune, băncile sunt în formă şi au capacitatea de a se implica în susținerea creșterii economice. Este nevoie însă ca această creștere economică raportată în ultima perioadă să fie menținută în mod sustenabil; toate evoluțiile din ultima perioadă indică în mod clar că economia se va lărgi considerabil în următorii ani”.

George Georgakopulos a preluat conducerea Bancpost în 2014. În 2015, banca a raportat la semestrul I un profit net de 34,6 milioane lei, și un rezultat net înainte de constituirea provizioanelor în creștere cu 37%, comparativ cu perioada similară din 2014.