Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

|
|

Performanță dincolo de granițe

Performanțele obținute de doamnele din mediul de business românesc nu au trecut neobservat  de către multinaționale, iar ultimii ani au marcat o accelerare a exportului de manageri români.
Severina-Pascu.jpg

Severina Pascu (foto)

Director GeneraL Liberty GlobaL în Europa Centrală și de Est

A condus compania UPC România timp de patru ani, începând cu 2011 până în 2015, când a fost numită în funcția de director general pentru Europa Centrală și de Est în cadrul Liberty Global, una dintre cele mai mari companii internaţionale de comunicaţii prin cablu din lume, cu operaţiuni în 14 ţări.

Deși a preluat conducerea UPC România în 2011, aceasta se afla în cadrul companiei încă din anul 2008. A deținut de-a lungul timpului importante funcții în diferite multinaționale printre care se numără KPMG, CAIB Romania și Metromedia International Telcell, o firmă americană ce oferă servicii de telecomunicații.

O mare parte din activitate și-a desfășurat-o în afara țării, înainte de 2005 și mărturisește că acest lucru i-a oferit șansa de a vedea totul din altă perspectivă și de a învăța să se descurce, fiind situată de multe ori în afara zonei de confort.

Topul celor mai influente femei din România

Dana Cortina, Manager în cadrul Volkswagen Group Retail Spania

După 16 ani aflată în fruntea afa- cerilor Porsche Holding din România, cel mai mare dealer auto din țară,

a acceptat în 2014 o nouă provo- care în Barcelona, de unde conduce Volkswagen Group Retail Spania, cel mai mare dealer din Spania.

Cornelia Coman, CEO ING Asigurări de Viață și Pensii Ungaria

În 2005, Cornelia Coman ocupa funcția de director de actuariat şi management al investiţiilor în cadrul ING Asigurări de Viaţă. Zece ani mai târziu, devine director general al ING Asigurări de Viaţă în Ungaria şi Bul- garia, funcție ocupată și în prezent.

Iulia Nartea, CEO UPS Italia

Începând cu anul 2000, Iulia Nartea a condus timp de 14 ani filiala din România a companiei de curierat UPS, până la numirea sa, în 2014, în funcția de country manager al filialei din Italia. În perioada 2012-2014 aceasta s-a ocupat și de afacerile din Ungaria și Grecia ale companiei UPS.

Cum a fost realizat clasamentul celor mai influente 50 de femei din România

Violeta Ciurel, CEO Axa Insurance Portugalia

Fosta profesoară în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) a plecat în primăvara anului 2014 în Portugalia, unde a fost desemnată să conducă operațiunile grupului francez de asigurări AXA, după ce planurile de dezvoltare pentru subsidiara din România au fost abandonate.

Florentina Totth, Segment and Strategic Clients Vicepresident Schneider Electric

Florentina Totth este una dintre doamnele ale căror calități manageriale au fost apreciate în cadrul unor companii internaționale. A fost numită în urmă cu doi ani la conducerea operațiunilor locale ale Schneider Electric, furnizor de echipamente pentru industria energetică, prezent pe piața locală de 19 ani. Florentina Totth a fost primul manager român al firmei franceze, fiind totodată prima femeie care a ocupat această funcție. În primăvara acestui an, a fost promovată în funcția de Segment and Strategic Clients Vicepresident pentru operațiunile din Europa. Întreaga sa carieră a fost centrată în domeniul vânzărilor, al marketingului şi managementului, iar anterior, Totth a ocupat funcţia de vicepreşedinte al diviziei de energie în cadrul Schneider Electric, companie care avea afaceri de aproximativ 53 de milioane de euro în 2014.

Angela Creţu, Group Vicepresident al Avon Turcia, Orientul Mijlociu și Africa

A preluat în 2015 conducerea unei regiuni de 17 ţări din poziţia de Group Vicepresident pentru Turcia, Orientul Mijlociu şi Africa în cadrul Avon. La 34 de ani, în 2009, român- ca devenea cel mai tânăr vicepre- şedinte din istoria Avon, companie înfiinţată în urmă cu 125 de ani şi prezentă acum în peste 100 de ţări.

 GALERIE FOTO: GALA FORBES WOMAN 2016

Monica Iavorschi, Director de marketing Arcelik

În 2014, Monica Iavorschi a preluat funcţia de director de marketing la nivelul grupului Arcelik, la doar 40 de ani, după ce a condus, timp de șase ani, cel mai mare producător local de electrocasnice, Arctic.

VEZI ȘI: INFLUENȚĂ STRĂINĂ 

Teodora Burz, Marketing & Expansion Manager Orka Holding

Conduce activitatea globală de mar- keting și dezvoltare a unuia dintre cele mai importante holdinguri textile ale lumii, Orka Holding, în postura de Marketing & Expansion Manager. A locuit în China și Italia, iar în această primăvară tocmai și-a creat propriul brand de modă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii