FacebookTwitterLinkedIn

Cu aproape trei ani în urmă, în cadrul Street Delivery, Gianina Artene, o tânără pasionată de universul ciocolatei, a decis să facă un pas îndrăzneţ şi a prezentat acolo un tip aparte de ciocolată – cea crudă. A reuşit să vândă 90% din produse. Profit nu a avut, însă datorită interesului crescut al participanților, a luat decizia de a face un mic business şi să importe ciocolată crudă din Madagascar şi din Europa.

ciocolata amaruie

A deschis un magazin online, specializat în vânzarea ciocolatei crude, apoi a lărgit spectrul businessului şi a decis să livreze şi alte produse, precum vin sau bijuterii. Costul total al investiţiei este de cel puţin 10.000 de euro, susţine ea, dar ar mai avea nevoie de o investiţie cel puţin similară. Preţul de retail al unui kilogram de ciocolată crudă variază între 400 – 600 de euro, iar costul legat de import pe care trebuie să îl suporte lunar este de 3.000 – 4.000 de euro.

Spre deosebire de ciocolata clasică, cea crudă este produsă din boabe neprăjite. Temperatura este menţinută sub 40 de grade în timpul preparării ciocolatei, o temperatură importantă pentru protejarea substanţelor sensibile şi a antioxidanţilor. Nu se foloseşte zahăr alb, ci îndulcitori naturali precum nectarul de agave şi zahărul de cocos. Ulterior, ciocolatei i se adaugă mirodenii şi fructe.

De aceea, descrie ciocolata crudă ca o ,,voluptate care îmblânzeşte, nu îngraşă”. În magazinul său online se află două categorii de ciocolată neagră pe care ea  le numeşte ,,ciocolată iniţiatică”, adică ciocolată neagră de origine pură, şi ,,ciocolată funcţională” sau ciocolată crudă, aşa cum i se mai spune.

În prezent, sortimentele care sunt cel mai des comandate pe site-ul său sunt:  Mulu Nibs, care conţine 73% cacao crudă, nectar de agave şi nibs de cacao, Menakao 100% şi Conscious Essential Orange, o trufă de ciocolată crudă ce are în compoziţie uleiuri de portocale şi mandarine.