FacebookTwitterLinkedIn

Unul dintre cele mai importante atuuri ale unei firme de tehnologie este gândirea globală, concretizată ulterior în extinderea internațională și intrarea pe noi piețe. „Există un limbaj comun al tuturor care activează în domeniul tehnologic. Ai nevoie de o privire foarte critică cu privire la produsul sau serviciul pe care vrei să-l duci pe piețele externe”, declară Ovidiu Bojan – director executiv Divizia TrackGPS AROBS Transilvania Software.

AROBS Transilvania Software deține în prezent echipe și birouri de dezvoltare software în diferite țări europene, America de Nord și în Sud-Estul Asiei. Pentru a avea succes pe o nouă piață, poziția unei companii trebuie să fie una deschisă, adaptabilă, realizând concomitent o radiografie a oportunităților din statul în care a intrat. Este important să evalueze produsele într-un mod obiectiv și să analizeze măsura în care se potrivesc pe noua piață. „În momentul în care interacționezi cu piețele externe întotdeauna o să întâlnești culturi diferite, iar noi observăm diferențe dintre Europa și Sud-Estul Asiei, o piață pe care suntem deja activi de 3-4 ani. Cultura, modul în care se iau deciziile, timpul de negociere, personalizările pe care le faci pentru piețele respective, te împing să devii flexibil, te împing să te adaptezi cu o viteză pe care nu am crezut că o s-o avem”, mai spune Ovidiu Bojan.

Fondată în 1998 în Cluj-Napoca, Arobs Transilvania Software este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare IT și software din țară. În 2020, compania a raportat afaceri în creștere cu 9%, la 154,5 milioane de lei, iar profitul net s-a ridicat la 40,4 milioane de lei, în creștere cu 27% față de anul anterior.

Pachetul majoritar este deținut de antreprenorul Voicu Oprean, compania finalizând recent cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRo, în valoare de peste 74 de milioane de lei. Anul acesta, compania a lansat MonePOS, o soluție de plată contactless care folosește un dispozitiv mPOS de dimensiuni reduse, interconectabil cu orice dispozitiv hardware dedicat, și prin care plata se efectuează în mai puțin de 10 secunde. Privind spre viitor, Arobs Transilvania Software vizează în 2021 creșterea cifrei de afaceri cu 20% și dezvoltarea business‑ului, atât prin parteneriate noi, cât și prin achiziții strategice.