FacebookTwitterLinkedIn

Viteza adoptată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE pentru a crește salariile din sistemul sanitar și din educație, pentru eliminarea unor taxe nefiscale și pentru alte majorări salariale cu caracter „reparatoriu” reprezintă o ticăloșie. Cu aceste „manevre”, cumpără voturi pentru alegerile din decembrie. Cumpără „legal” un electorat captiv, care este obișnuit să primească pomeni și să fie „mângâiat pe creștet”, într-o complicitate grețoasă. Ticăloșia politicienilor, care se promovează în voie, profitând de slaba opoziție a unui partid aflat în derivă, nu are limite. Nu avem de-a face cu niște parlamentari incompetenți, populiști sau inconștienți. Pur și simplu, ei aruncă cu bani pentru a câștiga mai multă putere, fără să le pese de buget, de deficit, de viitorul țării. Nu există decât o singură caracterizare pentru acești indivizi: ticăloși. Și ticăloșii nu se vor opri aici. Când vor ajunge la guvernare anul viitor vor striga ca din gură de șarpe ce dezastru „au moștenit” de la guvernul de tehnocrați! Ce prăpăd au făcut tehnocrații lui Cioloș! Și pomanagiii, cei cumpărați cu pomeni electorale, îi vor crede pe ticăloși. Un spectacol jalnic.

Să muncești la patron în România și să vezi că orice sindicat de la stat, care pune de-o grevă sau de-un protest cât de mic, primește imediat niște „majorări” de la politicienii ticăloși nu reprezintă un statut încurajator. Mai bine îl părăsești pe patron și-ți cauți o slujbă, cât de mică, la stat. Ca să stai. Nici postura de antreprenor, care n-are niciun contract câștigat politic cu statul, nu este prea roz în această perioadă electorală. Chiar dacă a crescut consumul, chiar dacă statisticile arată o creștere economică. Să-i vezi pe unii români care profită de pomeni, și nu sunt deloc puțini acești pomanagii!, să constați că nu ți-au intrat bani în cont de la clienții care au probleme de cash-flow și că n-ai bani de salarii pentru oamenii tăi, să trăiești tot timpul sub spaima taxelor și impozitelor, asta nu-i viață de antreprenor în România. O țară în care „volanul” este tras puternic pe stânga. Adică, toți bugetarii vor ceva de la stat. Statul să le dea mai mult pentru că sunt bugetari. Iar bugetarii merită pentru că ei muncesc (adică „stau”) la stat. Trăim într-un socialism deghizat. Nu într-un „socialism cu față umană”, pentru că nu e vorba nici de solidaritate și nici de vreun sentiment uman. Este o societate cinică: ne prefacem că suntem alături de popor, dar ne facem interesele personale și de grup (partid). Pomanagiii cumpărați cu „majorări salariale” vor vota la alegerile parlamentare conform pomenilor primite.

Până la urmă, tot acest sistem pus la cale de ticăloși este o uriașă țeapă. O țeapă luată de antreprenorii privați și de angajații acestora. Să nu ne amăgim că bugetarii cu bani mai mulți vor consuma mai multe produse și servicii furnizate pe piață de firmele private și că toată lumea va avea de câștigat. Să nu ne amăgim! Statul acesta încurajează lenea și condiția de asistat. Un om care nu gândește, care este întreținut, care este obișinuit să primească bani fără muncă, este mai ușor de manipulat și de controlat. În orice situație.

România riscă să devină, ca de altfel întreaga Europă, un ținut în care merită să supraviețuiești ca un asistat, cu o puternică legătură față de statul „generos”. Libera inițiativă și munca nu pot rezista în fața valurilor de pomeni și decizii populiste. Pentru a evita pericolul întoarcerii la o societate cu un singur partid care oferă poporului o bunăstare (iluzorie, în fapt), trebuie oprite aceste pomeni. Cu orice preț.