Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Oportunități în agricultură

Fondurile din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală au fost absorbite în proporție de 90%, mult mai bine decât celelalte fonduri structurale. Și totuși
 aboneaza-te
marius ciprian toth_4237

Nevoia de modernizare a satului românesc este o cauză a felului în care s-au acordat investiții în cadrul programului național de dezvoltare rurală 2007-2013 în care, potrivit lui Marius Toth, directorul adjunct al Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), s-au cheltuit 8,4 miliarde de euro, iar fondurile au avut un grad de absorbție de 90%.

„Între 2007 și 2013 s-au finanțat 2.000 de kilometri de drumuri agricole, 1.600 de kilometri drumuri forestire, 45.000 de hectare protejate contra inundațiilor, 300.000 de hectare reabilitate și modernizate, inclusiv prin sisteme de irigații, 3.800 de drumuri comunale, 2.900 de kilometri de rețea de alimentare cu apă și 4.300 de kilometri de rețea de canalizare”, a rezumat Marius Toth.

Cât privește situația actuală a anului 2016, sunt disponibile finanțări de 1,8 miliarde de euro care pot fi accesate de potențialii beneficiari. Cele mai atractive măsuri pentru cei care au accesat fondurile au fost cele în exploatațiile agricole și cele destinate instalării tinerilor fermieri, potrivit oficialului AFIR. Succesul în implementarea unui program, crede Toth, este dat de comunicarea eficientă între cele trei părți integrate în proces – agenția, beneficiarii și consultanții. Un sfat pentru beneficiari de la acesta ar fi să rămână consecvenți: „Beneficiarul ar trebui să fie conștient că este mult mai ușor să obții contractul de finanțare decât să implementezi proiectul și să-l duci până la bun sfârșit.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii