FacebookTwitterLinkedIn

Oamenii privesc outsourcingul într-un mod greșit, considerându-l primul pas în procesul de eficientizare. Însă, mantra Less Doing, „Optimizează, Automatizează, Externalizează”, ne face să privim cu mai multă atenție la ordinea sarcinilor și poziția în care este plasat termenul outsourcing, explică mentorul și antreprenorul Ari Meisel.

Citește și sfaturile lui Verne Harnish, speaker în cadrul Growth Summit, despre CUM SĂ MĂSORI CÂT DE FERICIȚI SUNT ANGAJAȚII TĂI

El consideră că, în loc să recurgă direct la outsourcing, oamenii ar trebui mai întâi să identifice problema care cauzează scăderea eficienței, să vadă dacă actualele procese pot fi optimizate sau dacă pot fi automatizate cu ajutorul tehnologiei, al unor aplicații mobile și abia apoi să recurgă la outsourcing. „Dacă poți să identifici clar motivele pentru care faci outsourcing (presupunând că optimizarea și automatizarea nu sunt soluții fezabile), poți începe procesul de outsourcing”, explică Ari Meisel. Totodată, sunt foarte mulți cei care nu ar lua niciodată în considerare outsourcingul ca pe o soluție, explică antreprenorul. „Întrebarea mea pentru acești oameni este, evident: DE CE?”.

„Criticile aduse outsourcingului sunt de cele mai multe ori proaste”, susține Ari Meisel. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite obiecții în rândul clienților săi:

1. Nu știu ce anume aș putea să externalizez.

Răspunsul lui Ari Meisel: Examinează-ți ultima jumătate de oră la birou. Cel mai probabil, sunt între trei și cinci lucruri pe care ai putea să le externalizezi.

Citește și sfaturile lui Steve Martin, speaker în cadrul Growth Summit, despre CUM SĂ FII MAI PERSUASIV

2. Cum pot să fiu sigur că cei către care fac externalizarea nu vor da totul peste cap?

Ari Meisel: Nu poți. Dar cum poți fi sigur că nici tu nu vei face greșeli? Și, mai ales, nu poți fi sigur că sarcinile tale nu ar putea fi făcute chiar mai bine decât dacă le-ai face tu!

3. Ar dura mai mult să le explic ce să facă decât să fac singur.

Ari Meisel: Acest argument ar putea avea un sâmbure de adevăr. La începutul unei campanii de outsourcing s-ar putea să ți se pară că timpul pe care-l petreci învățându-i pe ceilalți cum să facă anumite sarcini va fi mai lung decât timpul de care ai avea nevoie ca să faci singur acele sarcini. Pe de altă parte, atunci când toate detaliile outsourcingului au fost stabilite și productivitatea ta va crește îți vei da seama că nu a fost un timp pierdut.

4. Durează doar un minut

Ari Meisel: O anumită sarcină ar putea să necesite doar 60 de secunde pentru a fi terminată, dar acel singur minut în care ești distras de la sarcinile tale principale îți va afecta productivitatea. Cei mai mulți oameni au nevoie de 20 de minute pentru a-și reveni după ce au fost întrerupți și pentru a putea să se întoarcă la sarcinile principale.

5. Nu am nevoie de ajutor

Răspunsullui Ari Meisel: Din diverse motive, oameniiprivescoutsourcingul ca peunțipătpentruajutor. Însă outsourcing-ulnu arenimic de a face cu ajutorul. Obiectivulsăuestesăîmbunătățeascăeficiențaangajaților care conștientizeazăvaloareaceleimaiimportanteresursepe care o au: timpul. §

 Antreprenorul de succes, care a învins în lupta cu moartea

Ari Meisel, speaker la SEE Growth Summit – eveniment care are loc, în premieră, la București, pe 9 iunie, la JW Marriott –, este autorul blogului Less Doing, More Living, (Mai puțină muncă, mai multă viață) și conduce programul de training Achivement Arhitecture din New York. Acest program se adresează celor care vor să își treacă peste diferite probleme de sănătate și să devină mai mai eficienți în tot ceea ce întreprind.

Recent, el a publicat atât ebook-uri despre asistența virtuală și creșterea work-out-ului cât și articole despre depășirea unor impedimente fizice și îmbunătățirea performanțelor în viața profesională în publicații precum Mashable și LifeHacker.

Meisel și-a servit sieși drept sursă de inspirație prin crâncena luptă dusă cu boala Crohn pe care a transformat-o, ulterior, într-o poveste captivantă de viață și business pe care o va expune în cadrul evenimentului organizat de Forbes România.

„Față de ziua de ieri, azi, sigur ești mai bun. Într-un mod similar funcționează și eficiența, pentru că întotdeauna poți face lucruri mai deștepte. Eficiența, pentru mine, este jocul acela constant în care faci lucrurile să funcționeze și mai bine pentru tine”, susține Ari Meisel.

Potrivit lui, unul dintre principalele motive pentru care oamenii nu sunt destul de eficienți este pentru că își setează țeluri nerealiste.

A devenit un trend să te implici într-o grămadă de lucruri fără să te mai bucuri cu adevărat de experiență, mai spune el, iar ceea ce oamenii ar trebui să realizeze este că toată comunicarea asta online nu trebuie să fie o lesă; „e-mailurile, telefoanele mobile, toate acestea sunt unelte necesare pentru a comunica cu lumea și nu pentru a facilita permanent accesul tuturor la noi”.

Într-un interviu acordat recent, este întrebat dacă nu este cumva o problemă obsesia lui pentru organizare, iar Meisel răspunde că atunci când ai un sistem organizațional lucrurile tind să se desfășoare mai bine. „Totuși, dacă vorbim despre cineva care devine obsesiv compulsiv când lucrurile nu au mers așa cum și-a dorit, și o ia razna, atunci, într-adevăr, apare o problemă”, declară Ari Meisel.

„Organizarea ar duce 100% la fericire, pentru că majoritatea oamenilor sunt pur și simplu depășiți de situații”, mai adaugă el.

Conform spuselorlui, pentru a devenimaiproductiveste important săaigrijă de sănătatea ta, căci la finalulzileiești tot om.Dacăeștiprinscontinuuînmuncă, ajungisăexplodezi. Trebuiesăîțiieitimpsămănânci, săîțiodihneștimintea. „Oamenii se neglijeazămult.Somnulestefoarte important, iardacă nu dormicorect, ideile se voropri la un moment dat”, conchide Ari Meisel.

Ari Meisel este speaker în cadrul GROWTH SUMMIT – Evenimentul la care se întâlnesc liderii companiilor în expansiune și va vorbi în intervalul 14.30 – 16.00  despre “Cum să-ți domini industria”.