FacebookTwitterLinkedIn

Olimpia Moica, absolventă a Facultății de Drept din București (promoția 1979), conduce de mai bine de 24 de ani compania AEM Timișoara, producător de contoare de energie electrică și gaz. S-a angajat la FAEM Timişoara (fosta denumire a fabricii) în anul 1981 şi a fost, pe rând, şef la desfacere, jurisconsult, şef la aprovizionare, director comercial şi, din 1994, a devenit director general. Din 2007, este preşedintele Consiliului de Administrație AEM Timişoara. Olimpia Moica este acționar al AEM Timișoara, alături de Claudiu Nicolae Rădulescu (acționarul majoritar) și Ionel Pepenică. Cei trei sunt acționari ai Luxten Lighting Company. În vara anului trecut, ei au cedat un pachet de acțiuni de 15,7% în mod gratuit către președintele și vicepreședinte companiei de iluminat public. În aceste condiții, Olimpia Moica și-a diminuat participațiile la Luxten Lighting Company de la 21,2% la 16,2%.

Vezi aici lista completă a celor mai influente 50 de femei, ediția 2018

În 2016, AEM Timișoara a înregistrat o cifră de afaceri de 72,8 milioane de euro, în creștere cu 4% față de anul precedent, în timp ce profitul net raportat a fost de 2 milioane de euro, mai mic cu 52% față de 2015. Numărul de angajați ai fabricii conduse de Olimpia Moica este de 1.500.

Aceasta este cetățean de onoare al județului Timiș, implicându-se în numeroase activități caritabile și sociale. Familia Moica se numără printre cele mai bogate din județul Timiș.