Cautare
, Staff

Editor-in-Chief Forbes România

Lideri |
|

O poză memorabilă

Ionut Bonoiu
Era 31 octombrie, în seara de Halloween, iar în sala Unirii a Palatului Parlamentului aproape 50 de oameni din business participau la cea mai spectaculoasă ședință foto realizată vreodată de o revistă de afaceri.

Cei 50 erau cu atât mai relevanți, cu cât figurau pe lista celor 100 de personalități pe care le-am inclus în elita de business a României, așa cum o considerăm noi, la Forbes România. Proiectul „Forbes România Business Hall of Fame” vine la un moment aniversar, în pragul Centenarului Marii Uniri și este primul de acest tip din istoria Forbes România și din cariera mea de peste 18 ani în domeniul presei de business. Am crezut dintotdeauna că pentru a putea avea opinii relevante sau pentru a alcătui liste foarte importante, precum un Hall of Fame, este nevoie să ajungi să cunoști foarte bine domeniile respective. După 18 ani de când sunt în domeniul presei de business, încă de pe vremea când faxul era la putere, am considerat că a venit momentul pentru primul Business Hall of Fame.

Dacă toate celelalte proiecte speciale editoriale pe care le-am realizat până acum au fost mai degrabă topuri, realizate în mod cuantificabil, prin aplicarea unor algoritmi asupra unor date concrete referitoare la anumiți indicatori, în acest caz a fost vorba de un proiect mai degrabă subiectiv, fiind opinia noastră.

În seara zilei de 31 octombrie, la Gala Forbes 500 (despre care puteți afla mai multe într-o generoasă galerie foto aflată în paginile, precum și pe pagina noastră de Facebook), am reușit să avem în același moment și în același loc liderii din trecut (printr-o prezentare exclusivă pentru evenimentul Forbes, făcută de istoricul Dumitru Lăcătușu), dar și elita de business a prezentului, precum și următoarele generații din business, care au început deja să își spună cuvântul în privința afacerilor fondate de părinții lor în anii de după Revoluție.

Am avut, în Sala Unirii, lideri din vechiul Regat și din Ardeal, născuți și crescuți în România, dar și repatriați, precum și străini care au descoperit România. Am avut antreprenori, dar și executivi de carieră, consultanți de top, finanțiști respectați, ingineri, IT-iști sau doctori.

Vă invit să vă bucurați de această ediție specială a revistei – numărul 200. Veți descoperi în paginile următoare că i-am favorizat, fideli filosofiei Forbes, pe antreprenori, însă lista „Forbes România Business Hall of Fame” include deopotrivă executivi de carieră, consultanți de renume, bancheri, vizionari români și străini care au schimbat paradigmele business-ului și care au avut capacitatea de a juca roluri multiple în dezvoltarea economiei românești. La fel de important, însă, este că veți regăsi în paginile următoare oameni care au construit de la zero sau au crescut cu succes și, în unele cazuri, au vândut afaceri importante, dar au făcut-o întotdeauna pe baza unor principii corecte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii