Cautare
, Staff

Editor-in-Chief Forbes România

Opinii |
|

O lume plină de surprize

De două ori m-am „întâlnit“, cu Donald Trump, luna trecută, cu ocazia unei călătorii mai lungi pe care am făcut-o în Statele Unite.
Ionut Bonoiu

Prima dată, a trebuit să îmi dau peste cap programul pe mai bine de jumătate de zi ca urmare a vizitei lui la Atlanta, iar a doua oară am văzut cum aproape jumătate din Fifth Avenue era închisă circulației și era flancată de zeci de camioane care trebuiau să fie baricade în cazul unui potențial atentat cu ocazia vizitei pe care Trump trebuia să o facă la hotelul Peninsula din New York. Nu am întâlnit aproape niciun american care să fi fost fericit cu alegerea lui Trump, ca al 45-lea președinte din istorie.

Aproape că nu trece o zi fără ca el să provoace controverse din postura de președinte, așa cum o făcea foarte bine din cea de miliardar extravagant. În ciuda numeroaselor scandaluri și a menționării tot mai intense a așa-numitei proceduri de „impeachment“, economia pare că merge înainte, bursa americană se află la maxime istorice, iar tot mai mulți dintre bogații din toată lumea încep să se viseze președinți, după cum puteți descoperi și în articolele din această ediție a revistei.

De partea cealaltă a Atlanticului, Europa răsuflă pentru moment ușurată, după ce Emmanuel Macron a devenit, la nici 40 de ani, cel mai tânăr șef de stat francez după Napoleon. Iar România este, ca de obicei, eternă și fascinantă prin surprize. Cea mai recentă este creșterea mult peste așteptări a PIB din primul trimestru al anului – 5,7% faţă de acelaşi trimestru de anul trecut, potrivit datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În schimb, zeci de mii de computere din lume sunt infectate într-un timp foarte scurt, ca urmare a unuia dintre cele mai violente atacuri cibernetice din istorie, care a lovit de la uzinele Dacia la Ministerul rus de Interne. Cine să mai înțeleagă ce se întâmplă în lume?

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii