FacebookTwitterLinkedIn

Anul acesta, cu ocazia aniversării a 30 de ani de la Revoluție, am decis să realizăm o listă a celor mai importante personalități de business care au marcat economia românească – „Forbes România 30 pentru RO30”.

Iar dacă toate celelalte proiecte speciale editoriale pe care le-am realizat până acum au fost mai degrabă topuri, realizate în mod cuantificabil, prin aplicarea unor algoritmi asupra unor date concrete referitoare la anumiți indicatori, în acest caz a fost vorba de un proiect mai degrabă subiectiv. După aproape două decenii de la intrarea mea în domeniul presei de business, încă de pe vremea când articolele se scriau la mașini de scris, am acumulat, alături de colegii din redacție, suficientă „relevanță” pentru a putea avea o părere avizată despre cine (și cum) face business în România.

Astfel, în seara zilei de 30 octombrie, la Gala Forbes 500 (despre care puteți afla mai multe într-o generoasă galerie foto în ediția următoare a revistei, dar și pe pagina noastră de Facebook), am reușit să avem în același moment și în același loc creatorii de business din cele trei decenii care au marcat capitalismul românesc, de la forma sa sălbatică de la începutul anilor ´90 și până la cea profesionistă din prezent. Ba, mai mult, am avut alături de noi în acea seară specială și următoarele generații din business, care au început deja să își spună cuvântul în privința afacerilor fondate de părinții lor în anii de după Revoluție.

Am avut, în Sala Unirii, lideri din vechiul Regat și din Ardeal, născuți și crescuți în România, dar și repatriați, precum și străini care au (re)descoperit România. Am avut antreprenori, dar și executivi de carieră, consultanți de top, finanțiști respectați, ingineri, IT-iști sau doctori.

Vă invit să parcurgeți cu atenție ediția specială a revistei și să bucurați de această imagine memorabilă. La propriu și la figurat.