Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Nimic nou în hub-ul office Vest

Hub-ul office Vest continuă să fie sinonim cu ansamblul office dezvoltat de omul de afaceri Liviu Tudor.
West Gate ansamblu 2

Dezvoltatorul Genesis Development, controlat de omul de afaceri Liviu Tudor, cu o avere estimată la 540 de milioane de lei, potrivit ediției din 2016 a Forbes 500, a rămas și în 2016 singurul jucător semnificativ din hub-ul office Vest. Practic, acest hub a fost „inventat” de omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de clădiri de birouri, cu un portofoliu de 150.000 de metri pătrați, care a construit, între 2009 și 2013, ansamblul West Gate. Acesta cuprinde, pe lângă 75.000 de metri pătrați de spații office distribuiți în cinci clădiri, ansamblul West Gate Studios, primul campus studențesc privat din România.

Modelul de business sustenabil pe care l-a adoptat omul de afaceri încă din perioada anterioară crizei economice – Liviu Tudor spunea, în urmă cu ceva vreme, într-un interviu acordat „Forbes România”, că „atunci când marile chirii au fost puse la pământ, ale noastre au devenit sustenabile” – continuă să dea roade. Astfel, recent, parcul de afaceri deținut de Genesis Development a înregistrat semnarea celei de-a cincea extinderi consecutive a companiei Société Générale European Busines Services în două dintre cele cinci clădiri de birouri.

„În contextul în care se estimează o extindere de 200.000 mp a pieței de birouri în 2017, faptul că o companie de talia Société Générale a ales să își extindă birourile într-unul din parcurile Genesis Development reprezintă un atu pentru noi și ne confirmă capacitatea de a-i deservi pe măsura așteptărilor lor”, spune Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Development.

Contractul cu Société Générale European Business Services pentru noul spațiu a intrat în vigoare la începutul anului 2017. Société Générale European Business Services utilizează 12.700 mp de birouri din cei 75.000 mp ai West Gate, spațiile fiind contractate până la sfârșitul anului 2021.

„Continuăm dezvoltarea operațiunilor noastre în România prin extinderea suprafeței birourilor cu încă 4.000 de metri pătrați, în cadrul parcului de afaceri West Gate, clădirile H4 și H5. Am decis să ne extindem aici, ca urmare a calității serviciilor oferite și al sprijinului primit în fiecare etapă de dezvoltare a companiei noastre”, a declarat Phillipe Garcet, CEO al Société Générale European Business Services.

Société Générale European Business Services, deținut de grupul bancar multinațional de origine franceză – Société Générale, deservește în prezent peste 20 de ţări, în mare parte din Europa, pentru toate liniile de afaceri majore ale grupului. Prin optimizarea proceselor de deservire a clienților şi managementul proceselor de afaceri, compania urmărește să devină un centru regional de excelență pentru Société Générale  Group. De la înființare, Societe Generale European Business Services a înregistrat o creștere rapidă, având ca obiectiv să ajungă la 1.000 de angajați până în iunie 2017.

În prezent, West Gate are un grad de ocupare de 100%, închiriat companiilor precum Accenture, Alpha Bank, Carestream, Citi, Dacia-Renault, Ericsson, Siemens, Panasonic și WNS.

Clădire reprezentativă

West Gate Park

Dezvoltator: Genesis Development

Proprietar actual: Genesis Development

Suprafață: 75.000 de metri pătrați

An finalizare: 2007-2013

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii