Cautare
, Staff

Editor-in-Chief Forbes România

Opinii |
|

Nimic despre fotbal

În timp ce în Rusia echipa națională de fotbal a Angliei se chinuia să treacă de mult mai puțin impresionanții jucători tunisieni (cu care și echipa de aur a României abia scotea un egal la Cupa Mondială din urmă cu exact 20 de ani, care avea loc în Franța), câțiva români aveau altceva pe agendă, cu implicații importante chiar și pentru cei care priveau meciul abuzat de publicitatea deșănțată și agresivă a companiilor de pariuri.
Ionut Bonoiu

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală era votat, seara târziu, de plenul Camerei Deputaţilor (cameră decizională), după mai multe ore de dezbateri. Cum era de așteptat, partidele de opoziție PNL şi USR au anunţat deja că vor ataca legea la Curtea Constituţională.

Aceeași Curte Constituțională stabilise deja, cu doar câteva săptămâni înainte, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi. În premieră, Curtea anunţa clar, în comunicatul ce a urmat, ce trebuie să facă preşedintele pentru a înceta acest conflict: emiterea decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Preşedintele nu s-a grăbit însă, anunţând că prima măsură este să aştepte motivarea deciziei Curţii, care a venit la șapte zile distanță, pe 133 de pagini. Președintele a afirmat, la rândul său, că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări și „o aprofundare ulterioară ne poate aduce mai aproape de adevăr. Vom vedea”. Ca răspuns, PSD vorbeşte de suspendare, în perspectiva în care expiră „termenul rezonabil” al preşedintelui. Pare un fel de meci de tenis, în care mingea fierbinte este aruncată dintr-un teren în altul, în același fel în care Simona Halep și Sloane Stephens loveau cu putere, cu câteva săptămâni în urmă, mingea galbenă pe care scria cu litere de-o șchioapă Roland Garros. Numai că, dacă victoria Simonei și împlinirea visului său de a câștiga competiția desfășurată pe zgura din Franța (după ce a dovedit tăria de caracter de a reveni după un set pierdut și alte două finale ratate la Roland Garros) au bucurat pe aproape toți românii, din meciul dintre PSD și Președinte riscăm să pierdem cu toții indiferent de rezultat. Și, spre deosebire de meciurile de fotbal din Rusia, la care putem privi detașați, având în vedere că naționala României a ratat calificarea, pentru meciul politic avem (încă) puterea să ne implicăm și să decidem viitorul nostru și, mai ales, al copiilor noștri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii