Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

Muse Quartet o singură unitate muzicală

Formează o singură voce, însă separat poartă nume și roluri diferite. Alina, Nicoleta, Maria și Corina s-au armonizat frumos prin cântec, a contribuit fiecare cu propriul talent, formându-se astfel Muse Quartet.
 aboneaza-te
190 Muse Quartet

Cum v-ați dat întâlnire cu ceea ce avea să devină Muse Quartet?

Nicoleta: Eram studentă în anul l de Conservator, era luna decembrie și strângeam oameni pentru alcătuirea unei orchestre de coarde ce urma să facă parte dintr-o producție mare, cu tobe, chitare, bas, clape. Nu știam că așa urma să cunosc prima muză. Fiindcă nu aveam destui violonceliști, un prieten mi-a sugerat-o pe Corina. Colaborarea cu ea a fost super, ne-am înțeles perfect! Probabil și ea a crezut la fel, fiindcă după câteva zile m-a sunat să-mi spună că are un cvartet, doar că vioara a doua lipsește. Compatibilitatea a fost bună și cu celelalte muze (Maria și Alina), prin urmare am devenit și eu o muză!

Cum a evoluat muzica voastră în acești ani, dar și ce ați învățat una de la cealaltă prin intermediul Muse Quartet?

Corina: Cred că muzica noastră a crescut împreună cu trupele alături de care am colaborat. Am învățat de la fiecare câte ceva. Muse Quartet activează cu aproximativ zece artiști simultan, iar asta înseamnă multă muncă, răbdare, flexibilitate. Aceasta este partea cea mai dificilă: să înveți ritmuri noi, să te adaptezi unei trupe într-un fel în care nu ai cum să îl înveți în școală. Unite fiind, ne-am depășit limitele, am învățat să lucrăm împreună, să ne înțelegem, să ne respectăm și să funcționăm ca un tot: principalul atu al unui cvartet.

CTC, Alexandra Ușurelu, Lucia, Akua Naru sunt doar câțiva dintre artiștii pe care i-ați acompaniat și ale căror stiluri muzicale diferă foarte mult. Mi-ar plăcea să știu care sunt ariile voastre de acoperire și cum vă caracterizează ele?

Nicoleta: Nu e vorba de a acoperi un stil în muzică, ci de a reuși să completăm, cu muzica noastră, orice alt gen. Astfel vrem să demonstrăm că muzica clasică se poate plia extraordinar de bine pe orice fel de muzică.

Dincolo de scenă și repetiții, cum vă armonizați? Care sunt notele care vă leagă în timpul liber?

Alina: Activitatea noastră preferată, dincolo de repetiții, este să mergem la cumpărături. Mai ales când suntem plecate în concertele din țară sau din străinătate, radarul de shopping este activat.

Citește și Emoțiile unor momente irepetabile

Maria: Mergem să ne ascultăm trupele favorite, să căutăm cei mai buni burgeri din oraș și outlet-urile pe care încă nu le-am descoperit.

Ce va aduce anul 2018 pentru Muse Quartet? Dorințe, planuri?

Alina: O colaborare cu Roger Waters!

Nicoleta: Sper ca 2018 să fie măcar la fel de frumos precum a fost 2017. Mi-ar plăcea să reușim să înregistrăm un album de cover-uri. Sper să reușim!

Maria: Ne dorim să avem o activitate la fel de intensă și să descoperim noi artiști pentru a ne îmbogăți muzical și artistic.

Corina: Sper să fie la fel de bun ca ultimii doi ani, în materie de concerte și festivaluri. Încercăm să depășim granițele și să avem parte de noi experiențe. În ultimul an, am avut proiecte într‑un format mai mare, precum Muse Orchestra și sper ca această formulă să fie din ce în ce mai prezentă, atât pe scenă, cât și pe coloane sonore de film.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii