FacebookTwitterLinkedIn

Protestele justificate din Piața Victoriei și din alte orașe ale țării, declanșate de adoptarea de către Guvernul Grindeanu a scandaloasei OUG 13, au stârnit din partea multor lideri PSD adevărate crize, care au incriminat multinaționalele în organizarea acestor evenimente.

Dacă în iunie 1990, „golanii” din Piața Universității erau legionari, plătiți de Rațiu și Coposu, conform manipulărilor regimului Iliescu, în februarie 2017, protestatarii din Piața Victoriei au fost organizați de multinaționale, pe banii lui Soros. Iată că, după 27 de ani, avem același tip de manipulare care, din păcate, prinde foarte bine la un electorat captiv, urmașul fostului FSN de la începutul anilor ’90.

Se promovează ura față de străinii care „jefuiesc” bogățiile României și care îi exploatează pe români, aruncând țara în haos. Nu are rost să demontăm aceste manipulări grosolane. Din păcate, actualii lideri ai partidului de guvernământ nu se deosebesc în gândire (comunistă) de cei din jurul tovarășului Ion Iliescu.

Pentru orice român educat, care înțelege cum funcționează economia de piață, care împărtășește valorile Occidentului, este evident că prezența multinaționalelor joacă un rol determinant în prosperitate românilor. Fără multinaționale, România ar fi o țară mult mai săracă. Dar liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, nu sunt conștienți sau pur și simplu refuză să vadă contribuția multinaționalelor în modernizarea României. Nu este vorba numai despre puterea financiară, despre locurile de muncă create sau despre impozitele și taxele plătite la bugetul de stat! Este vorba despre mentalitatea pe care aceste companii le-au implementat în rândul românilor: profesionalism și corectitudine.

Dacă acest curent antimultinaționale va fi amplificat de PSD, mediul economic din România va avea de suferit. Cât de mare va fi curajul investitorilor străini să lanseze sau să-și continue proiectele în România? În niciun caz nu vor fi deciși să investească pe o piață în care, din capul locului, li se spune că nu sunt bineveniți. Dacă PSD și electoratul său vor decide că este mai bine fără multinaționale în România sau cu niște multinaționale crispate, atunci drumul catastrofal către o economie de stat, controlată de partidul conducător, este deja deschis. Ne putem lua orice speranțe de la dezvoltarea capitalismului în România. În locul acestui proiect, vom avea o economie etatistă și falimentară.

O altă acuzație aberantă venită din partea politicienilor PSD este legată de lupta anticorupție. Ei afirmă, fără dovezi, că multinaționalele de la noi sunt protejate de procurorii DNA. Adică, vezi, Doamne!, mulți oameni de afaceri români, români de-ai noștri!, au fost purtați cu cătușe la mâini de DNA, în văzul lumii, ce nedreptate!, în schimb, șefii multinaționalelor au fost ocoliți și protejați. Pentru că și strănii ăștia, știm noi!, sunt plini de bube! Acest „model” de acuzație este, de fapt, o insinuare scandaloasă. De ce ar trebui, musai!, ca procurorii DNA să ia la rost multinaționalele? Numai pentru că „ai noștri români” suferă de pe urma jafului pe care l-au făcut în toți acești ani? Genul acesta de insinuare (capra vecinului!) nu numai că este de-a dreptul greșit, dar denotă o gândire stalinistă: toți sunt vinovați! N-ar fi exclus ca PSD să legifereze, tot printr-o ordonanță aprobată noaptea, o entitate în premieră mondială: multinaționala de partid și de stat. Care să ofere locuri de muncă clientelei PSD și să facă profituri numai din „businessul” de partid.

PSD și guvernul său actual ar face bine să se pună pe treabă în loc să-și piardă timpul jucând pe cartea populismului și naționalismului în economia României.