Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Lideri |
|

Moștenirea modernismului

Dorin Ştefan este unul dintre cei mai cunoscuţi arhitecţi români pe plan mondial, fiind câştigătorul Concursului Internaţional de Arhitectură din Taiwan.
Dorin Stefan

Proiectul propus de biroul de arhitectură condus de Dorin Ștefan, care a câștigat în 2010 concursul din Taiwan, este un curajos turn zgârie-nori, cu o înălţime de 350 de metri. Dorin Ștefan (născut în 1950) a absolvit în 1975 Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. După patru ani a devenit asistent universitar la catedra de proiectare și a lucrat în centrul de proiectare al universității. În 1990, Dorin Ștefan și-a înființat propriul birou de proiectare D.S.B.A. („Dorin Ștefan Birou de Arhitectură”). El este membru fondator al Societății Arhitecților Români. La începutul lunii iunie a.c., Dorin Ștefan a fost prezent la cel mai important eveniment al arhitecturii mondiale: Bienalei de Arhitectură de la Veneţia. Tema celei de-a XIV-a ediție a Bienalei din acest an a fost: „100 de ani de modernism în arhitectura europeană”.13242229_1297358010293274_158881131_o

32 de rețete pentru a deveni propriul erou

„A fost o dezbatere interesantă pentru că pavilioanele naționale sunt pline de programe care mai de care mai interesante, dar toate la un loc formează o punte către arhitectură”, a declarat Dorin Ștefan. Fiecare țară a prezentat felul în care arhitectura sa a absorbit modernismul, păstrându-și specificul local. Arhitectul a remarcat prezența meritorie a României cu două pavilioane, bine primite de specialiști. De asemenea, Dorin Ștefan a remarcat pavilionul Braziliei, țară care stă la baza artihecturii moderniste, Austriei și cel al Mexicului, foarte bine ancorat în modernism.

Arhitectul Dorin Ștefan este modelul specialistului care trăiește într-o lume globalizată, fără frontiere și care se mișcă în voie în arta sa.

Citiți lecțiile celor 19 eroi

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii