
Pe parcursul anului 2017, biblioteca Bookster a câștigat 8.000 de noi abonați, mărindu-și portofoliul cu 660 de titluri, reprezentând o creștere de 35% față de numărul de titluri oferite în anul precedent. Astfel, Bookster, companie fondată de antreprenorul Bogdan Georgescu, a înregistrat o creștere importantă a numărului de împrumuturi.
Cărțile pentru copii și tineret au reprezentat domeniul cu cea mai mare creștere în popularitate, alături de categoriile dedicate poveștilor inspiraționale, biografiilor și educației. Printre preferințele de lectură ale abonaților Bookster au fost și cărțile despre psihologia relațiilor, psihologie, istorie și fantasy.
Cele mai împrumutate cărți de către abonații corporatiști ai bibliotecii la secțiunea „dezvoltare profesională și personală” au fost „Omul în căutarea sensului vieții” de Viktor Frankl, „Drumul către tine însuți” de Scott Peck și „Cum îți vei măsura viața?” de Clayton Christensen. În același top mai figurează volumele „Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman, „Arta războiului” de Sun Tzu și „Puterea obișnuinței” de Charles Duhigg. Se contată că în acest top nu figurează nicio carte semnată de un autor român.
CELE MAI VÂNDUTE CÂRȚI ALE ANULUI 2017
Pe primul loc în topul împrumuturilor de cărți semnate de autori români figurează romanele „Insomnii” și „Fluturi” de Irina Binder. Pe locul doi se află „Băiețelul cu aripă de fluture” de Ioana Chicet-Macoveiciuc, iar pe treapta a treia în preferințele abonaților Bookster este volumul lui Andrei Pleșu, „Despre frumusețea uitată a vieții”.
Clasamentul cărților de beletristică, scrise de autori străini, este dominat de romanul „Fata din tren” de Paula Hawkins.
