Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Misiune imposibilă

Nu vă așteptați ca strategia energetică să fie una de sector sau de întreprinderi, vom arăta clar niște linii de urmat. A spus-o ministrul Energiei.
victor grigorescu_3944

Fără a fi o antepronunțare, se crede că strategia energetică, aflată în lucru, va reglementa cel puțin câteva elemente: conceptul de securitate, accesul la noi surse de gaze naturale, posibilitățile de export și de echilibrare în ceea ce privește energia electrică – urmare a continuării procesului de cuplare a piețelor – și lista poate continua. „Nu vă așteptați ca strategia să fie una de sector sau de întreprinderi, vom arăta clar niște linii de urmat,” a declarat ministrul desemnat al Energiei, Victor Grigorescu, în cadrul ediției din acest an a Forbes CEE Forum.

Acesta afirmă că independența nu este singura garanție a securității energetice. „Am trecut de un moment foarte important, de partea de finanțări, și sper ca în perioada următoare să se treacă și la construcție. România trebuie să pună accent și pe partea de dezvoltare și de cercetare. Nu putem vorbi despre dezvoltarea sectorului energetic fără să avem parte și de aceste lucruri”, susține ministrul care afirmă că dorește să readucă tehnologie în România, adică acele linii de dezvoltare care să aducă noi capacități în anii următori. „Cercetarea și dezvoltarea reprezintă cheia succesului pentru anii viitori. Strategia ar trebui să mai aducă un accent puternic pe mediul economic, care trebuie să fie stabil și predictibil, permițându-i României împrumuturi într-un ritm normal. Predictibilitatea politicii economice este esențială. Nu știu dacă strategia va oferi predictibilitate pentru că aceasta vine din acțiunea actorilor”, a mai spus Grigorescu.

Vezi și Punct și de la capăt

Noile industrii

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii