Cautare
, Contributor

Antreprenori |
|

Mihai Marcu, un antreprenor înnăscut – 13 pentru 2013

Mihai Marcu, președintele MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din România pare a fi un antreprenor înnăscut.   A fost taximetrist, a avut brutarii si a lucrat câțiva ani și în domeniul bancar, ajungând până la nivelul de vicepreședinte.
marcu_13_ptr_2013.jpg

A intrat însă în liga adevaraților antreprenori odată cu preluarea conducerii MedLife, afacere fondată în 1996 de către mama sa, doctorul pediatru Mihaela Marcu Cristescu. Sub conducerea lui Mihai Marcu, operatorul privat de servicii medicale a cunoscut o dezvoltare importantă. Într-un singur an – 2011, MedLife a investit peste 35 de milioane de euro – un record în istoria companiei. Cu nouă clinici, opt laboratoare proprii de analize, șase spitale, trei maternități și șase farmacii proprii în portofoliu, veniturile MedLife au avansat în 2012 cu 24%, până la aproximativ 60 de milioane de euro.

MedLife este în aceste condiții liderul detașat al pieței de servicii medicale private, o piață care a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimii ani. Creșterea business-ului s-a datorat în special strategiei de majorare a cotei de piață mai ales pe zona de corporate, unde MedLife a avansat constant în ultimii trei ani, cu peste 40%. În 2012, compania a înregistrat un număr de peste 5.000 de pacienți pe zi în zona de ambulatoriu, față de 4.000 pe zi în 2011 și de peste 1.500 de pacienți internați pe zi în zona de spital, față de 650 în 2011. În tot anul 2012, compania a înregistrat aproximativ 2 milioane de clienți.

Anul trecut, MedLife a investit într-un Centru de Excelență în Patologia Tiroidiană, primul din România – în cadrul Spitalul MedLife Genesys din Arad. Tot anul trecut s-a investit în dezvoltarea unor puncte de recoltare noi, atât în Bucuresti cât și la nivelul țarii, iar MedLife Titan a fost extinsă, devenind cea mai mare clinică privată din zona de sud-est a Capitalei. În 2012 a fost deschisă și clinica MedLife Victoriei, dedicată în exclusivitate clienților corporate, prima de acest tip din sistemul privat. Pentru 2013, MedLife are în plan construcția, în Bucuresti, a primului spital privat de urgență din România.

Spitalul ce va avea 17 linii de gardă presupune o investiție de peste 15 de milioane de euro. Cum MedLife este în acest moment operatorul celei mai mari rețele de spitale private din România, este interesant de urmărit care va fi următorul pas al antreprenorului Mihai Marcu în perspectiva modificărilor majore anunțate în domeniul sănătății, respectiv restricționarea de la 1 martie a fondurilor publice către spitalele private.

Vezi aici cum va fi afectată compania MedLife de modificările din domeniul sănătății

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii