FacebookTwitterLinkedIn

Mihaela Lungu, Marketing Director, McDonald’s

Forbes: În opinia dvs. care sunt cele mai importante provocări în marketingul următorilor cinci ani? (Câteva predicții despre marketingul următorilor cinci ani.)

Mihaela Lungu: Marketingul s-a schimbat în ultimii cinci ani mai mult decât în ultimii 50 de ani. Suntem martorii unor schimbări accelerate, venite în mod special din digital. Cel mai probabil, această zonă va continua să se dezvolte și să aducă noutăți în modul în care vom ajunge la clienți și vom personaliza comunicarea pe diferite produse.

La nivel general sunt două mari provocări: prima constă în puterea fiecărui brand de a ține pasul cu noile tehnologii și de felul în care alege să facă investițiile. A doua și cea mai importantă este aceea de a nu pierde legătura emoțională cu clienții, mai ales în contextul creat de tehnologie.

TOP 50 OAMENI DE MARKETING: CARMEN CĂPITĂNESCU (ALTEX)

Forbes: Ce sfaturi i-ați da unui tânăr care intră în marketing? (Atât lucruri bune, cât și lucruri mai puțin bune despre marketing.)

Mihaela Lungu: Să fie curios și deschis – este important să plece la drum fără prejudecăți sau concentrat pe anumite obiective, mai exact să nu se grăbească să treacă peste anumite etape din acest parcurs care, indiferent de nivelul la care îl practici, nu ar trebui să te aducă în punctul de a te blaza sau, mai rău, de a afirma că „știu totul, trebuie să fac o schimbare”. Este foarte important să aibă deschidere pentru a învăța, pentru a asculta. Dar și mai important pentru vremurile acestea este să aibă disponibilitatea de a experimenta.

TOP 50 OAMENI DE MARKETING: RADU ILINOF (EMAG)

Forbes: Care sunt criteriile și principiile pe baza cărora vă alegeți partenerii de comunicare? (agenții de publicitate, media, PR, digital, furnizori)

Mihaela Lungu: McDonald’s are parteneriate foarte puternice dezvoltate la nivel global încă de la începuturi, bazate pe transparență, etică și performanță. Și în România avem alături parteneri care au echipe formate din oameni profesioniști, care lucrează cu pasiune pentru un brand unic.

Așa cum McDonald’s oferă cea mai bună ecuație de valoare, ce se traduce prin produse de calitate, servite rapid cu drag fiecărui client, și de la partenerii noștri ne așteptăm să primim același lucru – o echipă formată din profesioniști, pasionați și preocupați să le ofere clienților noștri o experiență frumoasă și momente bune.

TOP 50 OAMENI DE MARKETING: CONSTANTIN VASILE (HENKEL)

Forbes: Care considerați că este cea mai importantă calitate al unui om bun de marketing?

Mihaela Lungu: Calitățile unui om bun de marketing nu sunt diferite de cele descrise mai sus… Doar că în afară de curiozitate, deschiderea de a experimenta, preocuparea permanentă pentru nevoile clienților, trebuie să aibă încredere în echipa din care face parte.

TOP 50 OAMENI DE MARKETING: ENIDA SINTESCU (L OREAL)