Cautare
, Contributor

|
|

Efervescență nemaiîntâlnită până acum pe piața de birouri timișoreană

Potențialul crescut de business al Timișoarei nu i-a lăsat indiferenți pe dezvoltatorii de clădiri de birouri.
city business center timisoara 2

Piața de birouri timișoreană este într-o efervescență nemaiîntâlnită până acum. Cel mai important proiect, la care lucrările au demarat anul trecut, este investiția-mamut (220 de milioane de euro) anunțată de Iulius Management Center, companie aflată în portofoliul omului de afaceri Iulian Dascălu. Openville va avea o suprafaţă totală construită de 594.000 de metri pătrați, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată a proiectului. Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. În total, vor fi construite şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 de metri pătrați închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România. „Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane”, spun reprezentanții dezvoltatorului.

FORBES BEST CITIES 2016: TIMIȘOARA, DIN NOU PE PRIMUL LOC

Istoria pieței office moderne din Timișoara a început târziu comparativ cu Bucureștiul. În 2009, omul de afaceri Ovidiu Șandor inaugura prima clădire a City Business Center (CBC), cel dintâi ansamblu de birouri de clasă A din orașul de pe Bega. Anterior, pe terenul situat în Piața 700 fusese fabrica ModaTim. Până în 2012, Ovidiu Șandor dezvoltase patru din cele cinci clădiri ale ansamblului,în suprafață de 33.000 de metri pătrați și vânduse proiectul către fondul de investiții sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai mari jucători pe piața office și de retail din România. Anul trecut a fost gata și cea de-a cincea clădire a CBC și anul acesta omul de afaceri și-a anunțat retragerea totală din ansamblu, acesta rămânând în totalitate în proprietatea NEPI.

SHOPPING CITY TIMIȘOARA, INAUGURAT INTEGRAL PE 31 MARTIE

Un alt jucător de calibru și-a anunțat anul trecut prezența pe piața office timișoreană. Astfel, o nouă clădire de birouri va fi edificată la câteva sute de metri de CBC. Construcția de șapte etaje și 10.000 de metri pătrați închiriabili face parte din proiectul Timișoara Centrum, un ansamblu mixt comercial-office dezvoltat de către Alpha Group Investment, un instrument de investiţii al Alpha Bank, pe un teren aflat în proprietatea băncii pe care, înainte de 1990, a funcționat Intreprinderea de Reparații Auto (IRA). Proiectul, care presupune o investiție totală de 90 de milioane de euro, va fi dezvoltat în parteneriat cu Ali Ergun Ergen, care conduce întregul proces. Ali Ergun Ergen este unul dintre pionierii centrelor comerciale moderne din România, cel care a lansat București Mall acum 16 ani, pe când se afla la conducerea din România a Anchor Group.

Clădire reprezentative

City Business Centre

Dezvoltator: NEPI&Ovidiu Șandor

Proprietar actual: NEPI

Suprafață: 43.000 de metri pătrați

An finalizare: 2009-2015

ASCENSIUNEA SEGMENTULUI OFFICE ÎN BUCUREȘTI

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii