FacebookTwitterLinkedIn

În rețeaua de librării Diverta, cele mai mari creșteri s-au înregistrat pe segmentele de carte pentru copii, pentru că editurile au produs mai multe titluri decât în alți ani, beletristică, din cauza lansării unor titluri cu impact puternic la public, cum ar fi „Origini” de Dan Brown, și în domeniul cărților de autoeducare.

În schimb, scăderile au fost pe segmentul hobby, afectat din cauza reducerii semnificative a cărților de colorat pentru adulți. De asemenea, vânzările de dicționare și cursuri au fost mai slabe pentru că cititorii se îndreaptă cu precădere către online.

„Anul trecut, vânzările de carte în rețeaua Diverta au crescut cu 6% față de anul precedent”, a declarat Octavian Ene, marketing & online manager Diverta.

Cea mai vândută carte la Diverta, semnată de un autor român, a fost romanul „Insomnii” de Irina Binder. Pe locul secund în topul vânzărilor de la Diverta s-a situat cartea „27 de pași”, experiența tulburătoare de viață a ultramaratonistului Tibi Ușeriu, de trei ori câștigător al cursei 6633 Arctic Ultra, desfășurată dincolo de Cercul Polar. Locul trei în topul vânzărilor din 2017 a fost ocupat de romanul „Tipul din filme nu există” (Editura Univers), de Bogdan Stoica.

CELE MAI VÂNDUTE CÂRȚI ALE ANULUI 2017

În top 10 cărți semnate de autori străini, care s-au vândut cel mai bine în rețeaua Diverta, figurează „Origini” de Dan Brown, „Spioana” de Paulo Coelho și „Arta fericirii. Manual de viață”, volum semnat de Dalai Lama și Howard C. Cutler.